Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2016 22:22 - КАК МАЛЦИНСТВОТО ГОСПОДСТВА НАД МНОЗИНСТВОТО
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2439 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 15.08.2016 22:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КАК МАЛЦИНСТВОТО ГОСПОДСТВА НАД МНОЗИНСТВОТО

 

  image

 

       С течение на времето, методите за манипулиране и зомбиране на човешките маси стават все по-перфидни и успешни.   Много от бедите на века в действителност са били оркестрирани и режисирани от векове насам, за да служат на зловещите планове на управляващото малцинство. Сега истината започна да излиза лавинообразно наяве. Това, което днес се разпространява като епидемия от страна на масмедиите става очевидно, че е вид мисловен контрол и засилваща се манипулация. Най-ефективният начин да се държи в подчинение ума на човека и да се манипулира неговото чувство за себичност е, като се програмира в самия човек някаква догма. Догмата веднъж монтирана ще се отбранява безкрай и ще се опитва да надделее над другите информации, изхвърляйки зад борда всяко алтернативно мнение, което противоречи на нейното тясно световиждане. Догмите се превръщат в средство за сигурност за индивида - като средство за задържане на властта и силата. Човечеството се опитва безуспешно да се развива напред, докато чрез тези вътрешни конфликти, в действителност то се раздира по шевовете. Догмата приема безкрайно количество форми и когато вие успеете да убедите различни хора да възприемат противоположната на тях догма, тогава манипулацията чрез конфликт и управление на принципа “Разделяй и владей!”, става лесна за осъществяване. Това все повече и повече се случва в наши дни, имало го е и по време на цялата човешка история. 

       Двете водещи оръжия, използвани от политиците и религиите са ракообразуващите емоции - страхът и вината. Те са били използвани, за да държат в подчинение и подтискат човешкия ум, за да разрушат чувството му за собствена значимост и така да създадат една желана от тях действителност. Моделът са го нарекли Контрол. Изграждането на манипулацията върху света се е вършело винаги чрез контрол върху знанието, като се е насаждало страх, вина и налагане на ограничен възглед за живота и хората. За привилигированото малцинство  е разработено едно много по-напреднало познание, оставащо скрито за болшинството. Ако искате да манипулирате хората, главното е да имате познание, което те нямат. Едно от първите правила на контрола и манипулацията е:  “Не позволявай на своите жертви да знаят това, което ти знаеш “.

          Толкова много познание е било държано скрито, далеч от масите в миналото от егоистични съображения. В наши дни, бързото повдигане на съзнанието се развива по целия свят и това прави всички тези разкрития достъпни до тези, които искат да чуят. Понастоящем се търси начин как да се внедри Световното правителство, спрямо което всички нации ще бъдат колонии. Търси се начин за установяване на централна банка, единна валута, световна армия, както и световно население с вграден микрочип във всеки гражданин на света, свързващ го към главния компютър. Това което се случва днес, е кулминация на манипулацията, която е протичала, постепенно развивайки се от няколко века насам. Целта е да убедят масите да повярват във всяка една безсмислена глупост, която манипулаторите им предлагат, като в същото време съхраняват за себе си високото познание за строежа на Вселената, природата, живота, съзиданието. Според визията на Франсиз Бейкън, превилигированият Елит изучава науките тайно и действа като невидимо правителство, решавайки кои хора трябва, или не да бъдат допуснати да говорят. Всичко това е забележително, защото прозрението на Бейкън датира от 16 и 17 век и продължава да е валидно в наши дни. Повечето от членовете на елита вярват, че този е най-добрия начин да се поправи света, но те в действителност са дълбоко заблудени, тъй като не оценяват, как вече е невъзможно света лесно да бъде манипулиран от малцина за сметка на мнозинството.

Съществуват два типа диктатура. Първата разновидност е “отворената” форма, чистата диктатура в лицето на комунизма, фашизма, фундаменталния ислямизъм и техните варианти. Но има и една много по-ефективна разновидност – “закритата”, “затворената” форма на диктатура. Диктатура маскирана като свобода и демокрация. Защото хората не въстават срещу това, че не са свободни, тогава когато си мислят че са свободни! Глобалния елит дълго време е работил върху един дългосрочен план, добре координиран, създаващ Световно правителство с посочените атрибути за контрол. Всеки би забелязал, че всички тези реалности стават очевидни и много бързо се разширяват като структури. В тази глобална конструкция на властта се намират разположени т.н. супер държави, като ЕС, Американският съюз и Тихоокеанският съюз. НАТО, която възприе за себе си умиротворителната дейност на Обединените Нации и е планирана да бъде т. н. Световна армия и Световна полиция, поддържаща ред в страните, които не желаят да изоставят своя суверенитет и да влизат под контрола на световното правителство, което в същност се намира в основата на ООН, които също трябва да еволюират. Структурата на глобалния контрол представлява пирамида в пирамидата. Много често, подобно на руските матрьошки, едната кукла е разположена в другата. Този метод действа по следния начин:

Искате да представите нещо пред хората, така че да не го харесат. Това би могло да се отнася за полицията, за да се създаде ерозия върху основните свободи. Знаем, че ако предложат на хората всички промени открито в началото, хората ще реагират веднага срещу тях и така вие създавате проблем, повишаващ се ръст на престъпленията, повече насилие, терористични актове, колапс в управлението. Вие сте сигурен, че никой не е виновен за този проблем, нито вие, нито хората, стоящи зад него. И така вие създавате ситуацията, или „декора”, както това го наричат в Америка. Тогава вие използвате вашите медии, как би трябвало хората да мислят за произведеното събитие и кого те би трябвало да винят за него. Това води до стадий номер 2 на техниката или т.н. Реакция, произлизаща от масите, от народа, изразена чрез – “така не може да продължава повече”, „какво са намислили тези да правят”. Всичко това позволява на “Тях” или “Те”, да постигнат третият стадии на Техниката, т.н. Решение - “разрешение на проблема”, който е бил създаден нарочно. Така например новото законодателство, което предшества техния план за централизация на глобалната власт е свързан с  ерозията на основните свободи. Тази техника е използвана през цялото време, не само за да се поддържа под контрол младото поколение, но и възрастните, които напират с исканията си за право на оръжие. Налага се тезата на този, който не носи оръжие и вярва безрезервно в ненасилието. Но, ако ние имаме намерение да помъдряваме от всичко онова, което ни се случва по размирните улици, би трябвало да видим онова, което стои отдолу и да разберем, че властващите търсят систематично, как да разоръжат тези, които биха използвали оръжие срещу тях. Много преди Адолф Хитлер да започне да използва концентрационните лагери, той вече бе въвел същия вид законодателство срещу носенето на оръжие и това удивително напомня нашите дни.

Един кораб може да бъде потопен чрез подставени лица, нарочно внедрени в капитанския състав. Ключов момент за изпълнението на този план е въвеждането на „демокрация“. Всички са наясно, че за да може един кораб да бъде управляван успешно, преди всичко е нужен способен, знаещ и можещ капитан, който да е в състояние да поеме в ръцете си цялото управление. Ако той има авторитет и достатъчно знания и опит да управлява кораба, то тогава пътниците може да са спокойни за своята сигурност и безопасност. А сега представете си, че вместо добре обучен капитан, на пасажерите им се нарежда „демократично“ да избират някакъв екип сред тях, който да ги ръководи. Замислете се за момент върху пълния абсурд на така наречената „демократична“ система. Във всички други области на човешкото познание човек трябва да се обучава доста години в различни учебни заведения и да придобие ред квалификации и дипломи, преди да му се повери отговорност по отношение на другите хора. Така е с лекарите, инженерите, учителите, техниците, занаятчиите и с почти всички останали професии. На нито един привърженик на така наречената „демократична“ система не му идва наум, че дори, за да изкараш шофьорска книжка е нужно да минеш няколко изпита за теоретична и практическа подготовка, а за да станеш политик нищо подобно не е нужно. Значи, излиза, че да се управлява една държава с нейното милионно население и милиардни ресурси е по-лесна и по-безотговорна задача, отколкото да се управлява един автомобил. Това е пълен абсурд. Случайно ли е допуснат? Освен това, един човек, седнал зад волана на автомобила без книжка и направил пътнотранспортно произшествие, по закон би трябвало да влезе в затвора. Но един човек, взет от улицата и поставен на отговорен политически пост, чиято некадърност води до сериозни щети в държавата, практически никога не носи каквато и да било отговорност, дори и при най-тежките кризи и инциденти, на които, за съжаление, все по-често ставаме свидетели напоследък. Да сме виждали наскоро някой политик, осъден за нещо?

А когато вече се вижда, че корабът го чака сигурно потъване, всички пътници на борда вкупом сами ще пожелаят да бъдат управлявани от истинския капитан на „Големия глобалистки кораб”.

 

 

По материали от Интернет

 

 

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg

 

 

 

 
Гласувай:
11
11. krumbelosvet - Това трябва да се напомня:
16.08.2016 07:31
За най-сложната табота - управлението на държавата, не се изисква професионално обучение. Но, НО, има каскада от избори, които да определят най-подходящия. И кой решава това? Вместо "народа" - медиите, частна собственост. Вместо парламента - рекламирани пак от медиите "лидери". А купуването ма медия, не е по-скъпо от купувснето нс банка, но няма по-вероятен купувач от банка, чрез подставено лице. Та така. Калто е казал поеъа, "Нстатък е ясно - въжето изкусно през шията, после - смъртта".
цитирай
2. djani - О да, медиите са куртизантките на властта...
16.08.2016 12:21
krumbelosvet написа:
За най-сложната табота - управлението на държавата, не се изисква професионално обучение. Но, НО, има каскада от избори, които да определят най-подходящия. И кой решава това? Вместо "народа" - медиите, частна собственост. Вместо парламента - рекламирани пак от медиите "лидери". А купуването ма медия, не е по-скъпо от купуването на банка, но няма по-вероятен купувач от банка, чрез подставено лице. Та така. Както е казал поета, "Нататък е ясно - въжето изкусно през шията, после - смъртта".

За това Гого Папионката докрай изпълняваше политически поръчки. А подставени лица винаги се намират. Понякога срещу комисионна, а често от "приятелския кръг"...
цитирай
3. bumerang - ....
16.08.2016 16:53
"....капитан, който да е в състояние да поеме в ръцете си цялото управление. Ако той има авторитет и достатъчно знания и опит да управлява кораба, то тогава пътниците може да са спокойни за своята сигурност и безопасност. ..."

Какви са критериите да разпознаем всички този капитан, за да го изберем? И ако няма да го избираме как ще стигне до капитанския мостик? Като завземем кораба? Но той си е наш. Казва се България. Като завземем мостика с оръжие? Или като го назначат от... кое Корабоплаване?
цитирай
4. djani - Критериите не са нашите, а на тези от Елита...
16.08.2016 20:37
bumerang написа:
"....капитан, който да е в състояние да поеме в ръцете си цялото управление. Ако той има авторитет и достатъчно знания и опит да управлява кораба, то тогава пътниците може да са спокойни за своята сигурност и безопасност. ..."

Какви са критериите да разпознаем всички този капитан, за да го изберем? И ако няма да го избираме как ще стигне до капитанския мостик? Като завземем кораба? Но той си е наш. Казва се България. Като завземем мостика с оръжие? Или като го назначат от... кое Корабоплаване?

Последната клюка е, че ни готвят за капитан-президент члена на екипажа на Големия
кораб - КриСталинка. И всичко ще си дойде на мястото. А тази фантасмагория да се завземе кораба, тук е невъзможна. Винаги съм казвал, че промяната у нас идва отвън,. И то като Апокалипсис...

цитирай
5. coacoa11 - Манипулирането на хората е лесно ...
16.08.2016 20:47
Манипулирането на хората е лесно като детска игра. Глобализмът може и да не го бъде, пък и Бойко нали рече, че само Господ може да спаси България... Остава ни само да се молим :)
цитирай
6. djani - Аз си падам малко догматик...
17.08.2016 15:02
coacoa11 написа:
Манипулирането на хората е лесно като детска игра. Глобализмът може и да не го бъде, пък и Бойко нали рече, че само Господ може да спаси България... Остава ни само да се молим :)

И като такъв трудно подлежа на манипулиране. При това се старая да пия вода от повечко извори. А България в момента е в процес на свободно падане. Приеземяването ще бъде катастрофално...
цитирай
7. bumerang - Как става онова в заглавието
19.08.2016 22:22
знам още от времето, когато в БГ имаше 4 вестника - РД, ОФ, ЗЗ и Стършел и изборите се печелеха винаги с 99%. Но аз очаквах тук да прочета как да става обратното на заглавието.

"... И когато вие успеете да убедите различни хора да възприемат противоположната на тях догма, тогава манипулацията чрез конфликт...". Ако идеята за свобода и демокрация е догма, то тяе не е противоположна на мен, каквото и да разбирате под този израз.

Относно клюката ще кажа: добре, че Бокова е заета в момента.
цитирай
8. djani - Често усещането за свобода не се покрива с реалността...
19.08.2016 23:06
bumerang написа:
знам още от времето, когато в БГ имаше 4 вестника - РД, ОФ, ЗЗ и Стършел и изборите се печелеха винаги с 99%. Но аз очаквах тук да прочета как да става обратното на заглавието.

"... И когато вие успеете да убедите различни хора да възприемат противоположната на тях догма, тогава манипулацията чрез конфликт...". Ако идеята за свобода и демокрация е догма, то тяе не е противоположна на мен, каквото и да разбирате под този израз.
Относно клюката ще кажа: добре, че Бокова е заета в момента.


"Но има и една много по-ефективна разновидност – “закритата”, “затворената” форма на диктатура. Диктатура маскирана като свобода и демокрация. Защото хората не въстават срещу това, че не са свободни, тогава когато си мислят че са свободни!"
Какво от това, че магазините са препълнени, или това, че можеш да пътуваш свободно из целия ЕС, след като не можеш да си го позволиш? А обратното ще настъпи с революция, която
ще изяде децата си и колелото ще се завърти отново...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1434630
Постинги: 366
Коментари: 2503
Гласове: 3915
Календар
«  Май, 2018  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031