Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2017 11:28 - КРАХА НА ГЛОБАЛНАТА ПИРАМИДА.
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9206 Коментари: 16 Гласове:
14

Последна промяна: 24.01.2017 11:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     КРАХА НА ГЛОБАЛНАТА ПИРАМИДА.

image

 

«Пасете, мирни народи!

Вас не ще разбуди зова на честта.

Защо на стадата да даряваш свобода?

Тях трябва да ги стрижеш и колиш.

Наследство им е от рода в род

Ярем с плющенето на бич.»

   

    А.С. Пушкин

 

От всичко изложено в предния постинг следват много сериозни изводи. Кои са най-главните:

- В наше време всеки човек е принуден да се приспособява под непрестанно изменящите се условия на средата, в която той живее. Ако той не успее да направи това, уви, такива  хора ще измират «като динозаврите».

- За да съумее да се приспособи, съвременния човек е длъжен да умее да усвоява, да овладява нови знания непрекъснато в течение на целия си живот. Сега е малко, че си се научил да работиш на някаква машина, или с персонален компютър. Ако се появят нови модели,  хардуер и софтуер, трябва да умееш да ги усвоиш. А за това, на първо място, трябва да си готов психологически, а на второ място, трябва да умееш да се учиш самостоятелно през целия си живот.

- От това следва, че трябва да се промени цялата днешна съществуваща система на образование, при която се изучава определена фактология, но не учи как да се самообразоваш в течение на целия си живот.

- Закона на Времето води до крах на „елитарната” система. А това води до това, че „пирамидата на знанието” започва да се разтваря и разтича отдолу (както се топи фунийка със сладолед), защото на долните слоеве на обществото трябва да се дават все нови и по-нови знания. Получа­ва се така, че и робите, и надзирателите започват да овладяват знания, които по-рано са били достъпни само за „жреците”.

- Но както се руши „пирамидата на знанието”, така се руши и „пирамидата на властта”, защото именно върху монопола на знанието се е поддържала нейната устойчивост. Точка! На Глобалната насилническа цивилизация обективно ѝ е дошъл краят. Закона на Времето налага необходимостта от създаване на нов модел на общество и в такъв замисъл за начин на живот, които биха отговорили на обективно усложняващите се условия, на това, което много хора наричат „повеля на времето”, „изисквания на живота”. Тоест Закона на Времето обективно не позволява на „световното задкулисие” да управлява по старому.

 Да се управлява нещо е възможно само при условие, че обекта на управление се държи предсказуемо. Ако пове­дението на обекта е непредсказуемо, невъз­можно е той да се управлява по принцип. Например, движението на пиян шофьор на автомобил.  Да го нап­равляват с помощта  на светофари и полицаи е невъзможно, защото неговото поведение и действия са непредсказуеми. Но, може да бъде обратно. Трезвен и опитен водач в сложна ситуация извършва правилно необходимите маневри. Ако полицая, не виждащ цялата сложност на ситуацията се опитва да управлява такъв водач, то това до нищо хубаво няма да доведе.

Сега си представете на мястото на шофьора съвременния предприемач, който текущата и често изменящата се ситуация заставя да маневрира по определен начин. А на мястото на полицая поставете банкера, или някакъв инспек­тор, който не знае и не иска да разбере Закона на Времето и смяната на логиката на социалното поведение. Вместо предприемача и банкера, може да си представите също и ръководителя на региона или на  правителството.

Какви са изводите?

По отношение на държавното управление, казаното означава, че властта, която не чувства и не разбира протичащата в обществото смяна на логиката на социално поведение на своя народ, реално ще бъде безвластна, т.е. нейните действия няма да водят до очакваните резултати. Защото концепцията (системата от възгледи) за управление на обществото е длъжна да съответствува обективно на действащата в обществото логика на социално поведение на цялото множество хора в различните социални слоеве.

Ако логиката на социалното поведение на мнозинството хора в обществото се е изменила, то по-рано използваната концепция на управ­ление в такова ново общество вече не работи. Нужна е нова, която би съответствувала на променената логика на социално поведение на хората.

Социалната наука не предлага нищо продуктивно за изход от глобалната криза. Нова концепциия засега няма. „Задкулисието” трескаво търси изходи от създадената ситуация. Един от тези изходи според тяхното виждане се явява намирането на някакъв авторитетен вожд - на световно, или национално ниво на „авторитетност”. В качеството на възможен вариант те разглеждат дори „появата на месия” – наследник на Исус Христос (второ пришествие). За това работят съответните книги, тип „Свещенната загадка”, или използване на убедителни холографни образи, при достигнатото ниво на технологии.

Но истинска и действена концепция съществува! Тя е цялостна, дълговременна и открита за всички членове на обществото. Тя решава главната задача – обезпечава устойчиво по предсказуемост раз­витие на страните. Друга, по-обхващаща концепция няма. Защо е нейното премълчаване? Причините са няколко. Що се касае до официалната наука, отговора е такъв:

Какво значи да се признае такава всеобхватна концепция? Това значи да се обявят в пълна не­състоятелност всички наши академични обществени науки. Това значи, че всички научни „авторитети” трябва да поставят под съмнение своето материално и морално благополучие. Това е страх от последиците за  извършеното със държавата и народа, защото неграмотните политици се опират на неграмот­ни, но затова пък титуловани с професорски титли социолози и университетски преподаватели. И при принуда политиците задължително ще покажат с пръст тези „учени”, които са им давали съвети.

Учените и управленските „елити” са длъжни да разберат това ясно за себе си. А новото знание се разпространява бързо, особенно в студентската среда. Ако ”елита” не разбира случващото се и мисли, че нищо не произхожда, то той дълбоко греши. Ако логиката на социалното поведение на цялото множество хора в обществото се изменя, то обществото губи своята работо­способност, преди налагане на действена концепция на управление. И тежко му на този, който не приеме това като обективна даденост, доколкото новата ло­гика на социалното поведение, неизбежно, рано или късно се изразява в качеството си на нова концепция на управление на обществото и ще поро­ди съответстващите ѝ властови решения.

Това е потвърдено от всичко случващо се в страната ни след 1989 г. В България, процеса на смяна на логиката на социалното поведение на хората върви с пълен ход. Върви той и на Запад, но доста по-бавно. Нещо подобно на това, което сега се случва в страната ни предстои да преживее и „благополучния” Запа­д. При това следва да се знае, че процесите, които ще тръгнат на Запа­д, ще протекат доста по-болезнено, отколкото това става сега тук. Защо? Защото на Запад хората са по-малко приспособени към понасяне на тежести и несгоди. Но, най-главното се състои в това, че българския народ за кратко историческо време вече е преодолял два типа атеизми:

- идеалистическия, комунистически атеизъм

- материалистическия атеизъм

      Цялата страна и целия свят знаят, че в България законите не работят. А защо те не работят? Не работят затова, че в парламента приемат някакъв „икономически закон” за днешния ден, но по Закона на Времето икономическата обстановка след половин година се изменя, и този закон става спирачка.

Запада е „застинал” на етапа на идеалистическия атеизъм. Някои ще кажат: «А как е на Запад? Та нали там всичко е добре». На Запад не всичко е толкова добре, както мнозина считат. На Запад отношенията между хората са се формирали в течение на няколко столетия в старото информационно състояние, когато всичко е ставало бавно. В частност натрупването на капитала. Сега малко са тези, които знаят, че предците на днешните магнати Морганови са били пирати. Освен това, същия този Дж. П. Морган – занимаващ се с изграждане на електропреносната мрежа в САЩ в началото на миналия век, когато разбира за изобретението на Никола Тесла, който по това време работи за него, произвежда БЕЗПЛАТНО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО от йоносферата на Земята, достатъчно да захрани с електроенергия ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА БЕЗЖИЧНО, то тогава, този същия Морган унищожава лабораторията на учения и плановете за изобретението му, за да може да паразитира и властва над хората. Постепенното натрупване на капитала изглеждало естественно в очите на тогавашната „обществе­нност”. Хората постепенно свиквали със случващото се. В резултат днес пирамидата на западния модел на „елитаризма” изглежда така, както и тогава.

В Източна Европа властите се опитват да възпроизведат подобна, обречена на крах пирами­да с последни сили, напъвайки се да създадат „средна класа”. При нас „първоначалното натрупване на капитала” стана исторически почти мигновенно, за сметка на очевидното договаряне на най-високо равнище и последвалото след това откровенно разграбване на страната. Случи се пред очите на целия народ. Сега тази мерзост и несправедливост крадците и бандитите се опитват да я узаконят. Но главното не е в това. Главното е в това, че това е станало в новото информационно състояние! В състоянието, когато всичко наоколо се сменя много бързо, в следствие на което се сменя логиката на социалното поведение на хората.

За какво стенат сега демократизаторите. Те хленчат за извършената смяна на собственността в полза на спец. службите. А какво е станало? „Посветените” в „голямата аванта” демокра­тизатори заграбваха всичко, което можеха. А болшинството офицери от спецслужбите им пазеха гърба в „тишина и спокойствие”. Но, после се оказа, че офицерите се осъзнаха. По Закона на Времето те бързо влязоха в тайните на „голямата аванта”. И те за себе си решиха: „Ах, гадове! Почакайте! Ние всичко ще ви вземем и сами ще станем богати”. И започнаха да  действат. И действат! Отначало през трупове, а вече чрез узаконен шантаж и превземане на бизнеси. А демократизаторте хленчат… Не се чудете, защо ГЕРБ наследи предишните!

Изменението на съотношенията на  честотите на „биологичното” и „социалното” време  са обективен фактор, под натиска на който смяната на логиката на социалното поведение на множеството хора е не­избежна, което предопределя необходимостта за приемане на нова Концепция на управление.

Прехода към новия и по-справедлив начин на живот все едно, рано или късно ще стане. Проблема е само в количеството страдания на хората и тази кръв, която ще бъде пролята при прехода от замисъла (концепцията) на сатанин­ското, несправедливо обществено устройство към справедливия начин за живот на хората по света.

 
СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ
Djani.blog.bg
Гласувай:
16
2Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - :)))
24.01.2017 16:16
Точен поглед...както винаги!!
Поздрави...

цитирай
2. zaw12929 - В България законите "рабо...
24.01.2017 16:40
В България законите "работят" , като за кокошка няма прошка, за милиони не се прилагат закони...
цитирай
3. krumbelosvet - Ами ако има ТАЙНИ науки за (бого)избраните?
24.01.2017 16:58
И ИМА, ИМА, ИМА такива науки. Ще припомня само "забравената", а всъщност тайно и БЯСНО развивана Кибернетика, с множеството й разклонения... За пред простите интелигенти, нарекоха кибернетика КОМПЮТРИКАТА.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Добра статия!
24.01.2017 18:38
Това, което е най-страшното е войната, която започват непросветените срещу просветените. Резултатът от изборите в САЩ, Молдова и България са следстве от опростачването на хората от специално обучени за тази цел опростачватели /б. м. популисти/ и от начина на живот, който водят. Тази война, подобна на студената някога вече се води на ниво държави - държавите примати - Русия и Северна Корея водят кибервойна срещу държавите непримати. Напомням за кибератаката срещу Сони от КНДР, след която Обама им спряза едни ден интернета, сега кибератаката, поръчана от Путин срещу Хилъри Клинтън. И не е само там, жертва на хибридната война са и многото поразени от нея българи.
Държавите непримати ще се справят с този проблем, защото те работят и произвеждат, това ги прави тгворци, а държавите примати могат да добиват само природни ресурси и да ги продават или да подмятат ракети или двете заедно. Приматът като интелект Тръмп ще доведе до процеси в света, при които новите социално обществени строеве - потомствена комунистическа династия или другият, мафиотизъм /в градовете/ плюс бандитизъм /в малките населени места/, бързо-бързо ще преминат в небитието.
цитирай
5. djani - Информацията е във въздуха. Да я ловим, както Бойко снежинките...
24.01.2017 19:13
mileidi46 написа:
Точен поглед...както винаги!!
Поздрави...

20 см сняг, - 10 градуса и вече е "Бедствено положение". Това ни е държавицата и толкова могат управниците ни...
цитирай
6. djani - Несправедливостта е следствие от системата на управление
24.01.2017 19:23
zaw12929 написа:
В България законите "работят" , като за кокошка няма прошка, за милиони не се прилагат закони...

Елита по принцип е неприкосновен. За това бдят законодателите, съдиите и най-много адвокатите...
цитирай
7. djani - Е, кибернетиката си е кибернетика...
24.01.2017 19:28
krumbelosvet написа:
И ИМА, ИМА, ИМА такива науки. Ще припомня само "забравената", а всъщност тайно и БЯСНО развивана Кибернетика, с множеството й разклонения... За пред простите интелигенти, нарекоха кибернетика КОМПЮТРИКАТА.

И системата от връзки и взаимодействия в нея е приложима и спрямо обществото. Не случайно възникна и биороботиката. Нали ни третират като биороботи? Включ-изключ...
цитирай
8. milady - здр, джани,ти май живееш в романите, които четеш на килограм...
24.01.2017 19:32
„Задкулисието” трескаво търси изходи от създадената ситуация.„
ни думай ?
кви елити...
ква справедливост..
кви...социални утопии..
извини ме,това е просто...
не-се-ри-оз-но.
Поживём - увидим
със здраве, френд
цитирай
9. djani - Алпинисте, всичко е вече в ръцете на прагматиците.
24.01.2017 19:38
planinitenabulgaria написа:
Това, което е най-страшното е войната, която започват непросветените срещу просветените. Резултатът от изборите в САЩ, Молдова и България са следстве от опростачването на хората от специално обучени за тази цел опростачватели /б. м. популисти/ и от начина на живот, който водят. Тази война, подобна на студената някога вече се води на ниво държави - държавите примати - Русия и Северна Корея водят кибервойна срещу държавите непримати. Напомням за кибератаката срещу Сони от КНДР, след която Обама им спряза едни ден интернета, сега кибератаката, поръчана от Путин срещу Хилъри Клинтън. И не е само там, жертва на хибридната война са и многото поразени от нея българи.
Държавите непримати ще се справят с този проблем, защото те работят и произвеждат, това ги прави тгворци, а държавите примати могат да добиват само природни ресурси и да ги продават или да подмятат ракети или двете заедно. Приматът като интелект Тръмп ще доведе до процеси в света, при които новите социално обществени строеве - потомствена комунистическа династия или другият, мафиотизъм /в градовете/ плюс бандитизъм /в малките населени места/, бързо-бързо ще преминат в небитието.

Вече сме на стадия, когато бизнеса поема пряко управлението в ръцете си. Марионетките развиват наполеонов комплекс и явно им развалят играта. А примата си е останал примат, като разните австралопитеци и прочие низши и по висши шебеци. Но в политиката, и то на политическия Еверест - президент на САЩ, трудно би се изкатерил такъв...
цитирай
10. milady - многооо подредено есе, но ако...
24.01.2017 19:53
започна да ти задавам въпроси, като твоя стар професор...
ще стигнем до...(3 тройка джани...
само един въпрос, ако позволиш..
кои са тези „демократизатори“/че се изпотих, да мисля

/////////////////////
За какво стенат сега демократизаторите. Те хленчат за извършената смяна на собственността в полза на спец. службите. А какво е станало?
цитирай
11. milady - хайде, ще спра дотук. все пак не съм Професор-ка ;)))
24.01.2017 20:00
- От това следва, че трябва да се промени цялата днешна съществуваща система на образование, при която се изучава определена фактология, но не учи как да се самообразоваш в течение на целия си живот.

a , теб, КОЙ те обучава/ каква дума ,само..
а, мен ?
а, твоята мила съпруга ?
Спасението не е всеобщо дело, още по-малко Еволюцията, джани..
за последната си абсолютно прав..
тя върви, с бързи темпове..
е, и ,кое те тревожи ?
хубава вечер..
цитирай
12. djani - Въпреки че долавям сарказъм в коментара ти...
24.01.2017 20:46
milady написа:
започна да ти задавам въпроси, като твоя стар професор...
ще стигнем до...(3 тройка джани...
само един въпрос, ако позволиш..
кои са тези „демократизатори“/че се изпотих, да мисля

/////////////////////
За какво стенат сега демократизаторите. Те хленчат за извършената смяна на собственността в полза на спец. службите. А какво е станало?


Все пак забравяш, че 32 г. бех у МВР - то и тъкмо след 1995 г. преминаваше цялата информация за икономическата престъпност пред погледа ми. И за разлика от тези, които поназнайват нещо от телевизора, аз съм боравил с истинска информация. А проекта Б.Б. и ГЕРБ тръгна от Варна и съм един от посветените в генезиса му. Както винаги основателите ги отсвираха...
цитирай
13. djani - Хе-хе...И романтик ме изкара?
24.01.2017 21:00
milady написа:
„Задкулисието” трескаво търси изходи от създадената ситуация.„
ни думай ?
кви елити...
ква справедливост..
кви...социални утопии..
извини ме,това е просто...
не-се-ри-оз-но.
Поживём - увидим
със здраве, френд

На моята възраст? Все пак трябва да се надяваме на нещо по-добро. Много утопии паказаха удивителна жизненост. Като религиите. Християнството 2000 г, индуизма 3500, исляма 1400, а идеологиите - комунизма 70, националсоциализма 12 г. Либерализма танцува от 1989 до завчера. Явно вече всичко ще е по-краткотрайно.
цитирай
14. milady - не влагам никакъв сарказъм...
24.01.2017 21:19
напротив...
ама,тъкмо напротив...
„гледайте „еЛита“ какво прави...
нямам Никаква вяра в т.н. Човешки фактор,
камо ли в...обществото!! какъв анахронизъм,извини ме..
виж в Ентропията...вярвам ;)
това е нещо абсолю'тно сериозно..
и,това си мнение ,аз поддържам от значително
респектираш период от време..
не влагам никакви емоции, джани..
Благодаря ти за дискусията..
цитирай
15. apostapostoloff - Пръкна се още един
25.01.2017 06:08
Нострадамус. И тоя е с червен задник, ама на пролет българските избиратели ще му го начукат.
цитирай
16. djani - О-о-о, каква чест.
25.01.2017 09:59
apostapostoloff написа:
Нострадамус. И тоя е с червен задник, ама на пролет българските избиратели ще му го начукат.

Лично Апостола на демокрацията да уважи с поредната си попържня скромната ми особа. Не си оригинален. Отново си копирал мнението ми - http://djani.blog/politika/2015/11/24/cherveniia-zadnik-ne-oznachava-che-bsp-e-revoliucionna.1409596
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1434647
Постинги: 366
Коментари: 2503
Гласове: 3915
Календар
«  Май, 2018  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031