Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2017 15:29 - НАС НИ ПАСЪТ
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4830 Коментари: 18 Гласове:
14

Последна промяна: 27.01.2017 15:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   НАС НИ ПАСЪТ

image
 

В предишната си публикация бях критикуван, че логорейно и твърде подробно  разяснявам някои истини. Ние хората не трябва да сме стадо, но нас, както са ни пасли столетия преди, така се опитват да ни пасът и сега. И на нашите „пастири” засега това напълно им се оттдава. Неви­дими вериги позволяват здраво да ни държат „на повод”. Сега ще обобщя, нещата които съм писал през годините с по няколко изречения.

Нас ни пасът, когато на всяка крачка ни предлагат море от спиртни напитки, за да се запиваме и за нищо да не мислим.

Нас ни пасът, когато говорят, че наркотиците в малки дози не са вред­ни, че те разтоварват нервната система и предотвратявали стреса, за да могат нашите деца да станат наркомани и бързо да отидат на другия свят, освобождавайки жизненно пространство за „богоизбраните”.

Нас ни пасът, когато ни тласкат към дъното на живота, за да се бъхтим във всевъзможни битови проблеми,  за да нямаме време да се замислим за случващото се.

Нас ни пасът, когато ни показват как живеят „там на Запад” и говорят, че си струва да се потърпи и така щяло да бъде и „тук”, за да търпим и чакаме, без да се опитаме да направим нещо сами.

Нас ни пасът, когато ни подмятат голи кокали от „помощи” и „дотации”, от еврофондове, за да не си спомняме за това, че всички нас са ни окрали с ръцете на демократизаторите - „седесари“, „бесепари“, „гербери“, „депесари“, „царисти“ и всякакви мутирали вируси, бактерии, паразити, бацили и глисти.

Нас ни пасът, не изплащайки заплатите на работа (а ние и такава ра­бота се боим да не загубим,  живеейки с надеждата, че може би някога ще ни дадат заработеното), за да се смирим с участта на роби.

Нас ни пасът, когато само на малцина дават възможност, без особен труд и за чужда сметка да им създадат мнимо благополучие днес, за да лишат всички нас от това, с което ще живеем утре.

Нас ни пасът, „щедро” предоставяйки на страната ни различни кредити, за да може после нашите деца и внуци да ги връщат с огромни лихви.

Нас ни пасът, насаждайки в умовете ни блъфове за „саморегулация” на пазара, за да разрушат нашия пазар и да разширят своя.

Нас ни пасът, строейки финансовите пирамиди на търговските банки, чрез които се реализира наддържавното ниво на управление на икономиката на страните и народите, за да може „законно” и „цивилизовано” да грабят България, а от хората да правят глупаци от типа на „измамени вложители”.

Нас ни пасът, призовавайки всеки честно да работи на своето работно място, негласно подразбирайки се, че за нас ще мислет „ТЕ” със своите користни интереси.

Нас ни пасът, когато говорят, че всичко е в Божията воля, в това число и разрухата на „прехода”, за да се смирим с унищожението на своята страна и народ.

Нас ни пасът, създавайки все нови и нови партии и движения, за да може ние, загубени в това „изо­билие”, да махнем с ръка на всички тези партии, и да заявим, че „ние не се интересуваме от политика”, за да може в политиката да останат само те – „богоизбраните”.(В България засега имаме регистрирани 339 партии!)

Нас ни пасът, призовавайки ни да се върнем в светлото марксистско минало, когато нас ни пасяха негодниците партократи от номенклатурата на БКП, които предадоха България и народа, окрадоха страната и станаха демократи.

Нас ни пасът, призовавайки към обединение в едно патриотическо ста­до (но всячески избягвайки въпроса: (Под каква идея да се обединим?), за да насочват това стадо в нужното време към нужните ИМ цели.

Нас ни пасът, вадейки от старите прашасали ракли, създавайки и развивайки но­ви „духовни” движения, религиозни секти и духовни миражи, за да може от тези „духовни” мъгли и миражи ние да не виждаме и да не разбираме произходящото унищожение на България и народа ни.

Нас ни пасът, щамповайки „имиджи” на различни лидери за всички вкусове (но с тяхното клеймо „Made in EU, или USA), за да не вникнем в смисъла на това, че ни предлагат такива „лидери” в своите програми. И ние избираме, макар и да чувстваме, че всички тези „имиджи” са раздути от ловки PR - и, а всички тези „марксисти”, „центристи”, „монархисти и либерасти с нищо не се отличават едни от други.

Нас ни пасът, опитвайки се да ни убедят в това, че да сложи в ред страната ни може само един „Вожд”, който те ще слепят в своята масонска кухня и ще го направят поредния наш „пастир” (а след това от него ще направят „жертвен агнец” и ще си го сготвят), за да не се опитваме да сложиме в ред всичко сами.

Нас ни пасът, когато говорят, че за постигане на благополучие е нужно да се приеме някакъв ”закон” или „програма”, за да може ние да чакаме, докато той бъде приет. Но, него и да го приемат, нищо не се променя.

Нас ни пасът, когато ни нашепват необходимостта от решението на множество частни въпроси и „конкретни дела”, за да се загубим в множеството проблеми и да не виждаме главното. И никакви частни въпроси не се решават, а „конкретни дела” не се осъществяват, и никакви час­тни въпроси не могат да бъдат решени, докато ние не направим главното – да изменим курса на развитие на България от несправедливия мо­дел към справедлив замисъл за устройство на обществото.

Нас ни пасът, когато въртят пред нас калейдоскопа на множество различни факти, за да не успяваме да се замислим за причините на появата на тези „факти”.

Нас ни пасът, когато настойчиво въртят по всички програми на ТВ сериали за чужди животи, за да не се замисляме за своя. Почвайки от турски листопадно-великолепно вековни ежедневно по националните канали, и стигнем до нон стоп простотиите на „Приятели“, „Отчаяни съпруги“, „д-р Хаус“, „Дързост и красота” – 1679 епизод и...край нямат!

Нас ни пасът, когато на всяка радиовълна слушаш чужди за нас мелодии на чужд нам език, а ние и нашите деца да забравяме за нашите напевни песни и своя роден език.

Нас ни пасът, „обрязвайки” нашата история ту до 1989, ту до 1944, ту до 681 година, скривайки, че всичко това са само периоди в нашата многохилядна история, за да се превърнем в хора, не помнещи своя род.

Нас ни пасът, противопоставяйки и сблъсквайки науката и религията: «ма­териализма» и «идеализма» (макар света да е един и цялостен, а да го делиш на части и да ги противопоставяш една на друга, това е да шизофренираш човешкото съзнание), за да може в нашите глави да бъде «каша» и ние да не можем да разберем взаимозависимостта на явленията.

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg
Гласувай:
14
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - бряхх то жива душа не мърда тук..
27.01.2017 16:01
но, при теб половин Ваарна, джани..
ако това е твое есе ,,залагам 5 1-2..
става...
кратко, точно, ясно..
твърдо..
с характер..
браво!
цитирай
2. sezoni - Важно е да разобличим манипулац...
27.01.2017 16:30
Важно е да разобличим манипулациите и да помогнем на хората да възстановят честа, достойнството, славата и силата да постигнат щастието
цитирай
3. djani - О, всичко това се търкаля в нета...
27.01.2017 16:49
milady написа:
но, при теб половин Ваарна, джани..
ако това е твое есе ,,залагам 5 1-2..
става...
кратко, точно, ясно..
твърдо..
с характер..
браво!

Само трябва да го вземеш, подредиш и редактираш. От мен е само "нас ни пасЪт". И нарочно с "Ъ", за да звучи твърдо и по български.
цитирай
4. djani - Сега е модата за водене на "хибридни войни"...
27.01.2017 16:51
sezoni написа:
Важно е да разобличим манипулациите и да помогнем на хората да възстановят честа, достойнството, славата и силата да постигнат щастието


И аз водя моята - срещу статуквото!
цитирай
5. sekirata - !
27.01.2017 18:01
Загубен,прост народ,но сме бедни и никой не ни бръсне за нищо!
цитирай
6. sezoni - А каузата която имам аз е срещу си...
27.01.2017 18:07
А каузата която имам аз е срещу системата и това е причината да измисля проекта за който говоря в постинга и да казвам истината за всичко
цитирай
7. djani - И осъзнатата овца пасе...
27.01.2017 18:23
sekirata написа:
Загубен,прост народ,но сме бедни и никой не ни бръсне за нищо!


Ще се види на изборите. А иначе беден народ, но богата държава. Някой направил ли е рекапитулация на ограбеното?
цитирай
8. sezoni - Истината е, че умишлено повечето от ...
27.01.2017 18:28
Истината е, че умишлено повечето от хората са бедни за да ги правят зависими и да използват конспирации да им подронват авторитета
цитирай
9. milady - номер 8,не е верно това, имаме Личен Избор..
27.01.2017 21:51
а ,всеобщо Спасение нема..
хубава вечер , и още сега..ТВ през терасата..
ето..тук се ражда Истината ..
благодаря за Темата, джани приятелю скъпи..
поздрави на милата ти съпруга..
и наздраве..
цитирай
10. krumbelosvet - Омръзна ми да напомням
27.01.2017 21:51
Омръзна ми да напомням, че без отчитане на външната манипулация, натиск и ПРИНУДА, без ВЪНШНИЯ фактор, е ПРАЗНА РАБОТА всеки опит за вътрешно-полит-иконом-духовен анализ.
А секирата я избягвам, щото тя (той) едно си знае - прост народ. Това говори лошо за нея и близките и. Нито е оригинално, нито е умно.
цитирай
11. djani - Повечето хора са срещу системата ...
27.01.2017 23:06
sezoni написа:
А каузата която имам аз е срещу системата и това е причината да измисля проекта за който говоря в постинга и да казвам истината за всичко


И когато количествените натрупвания са вече налице, системните програмисти я променят и модифицират, за да не бъде унищожена...
цитирай
12. djani - Историята ни е показала, че...
27.01.2017 23:09
krumbelosvet написа:
Омръзна ми да напомням, че без отчитане на външната манипулация, натиск и ПРИНУДА, без ВЪНШНИЯ фактор, е ПРАЗНА РАБОТА всеки опит за вътрешно-полит-иконом-духовен анализ.
А секирата я избягвам, щото тя (той) едно си знае - прост народ. Това говори лошо за нея и близките и. Нито е оригинално, нито е умно.


В България промяната винаги е идвали отвън. И то като Апокалипсис! Националните ни катастрофи го доказват напълно.
цитирай
13. kuschel - Браво, браво, браво! Обаче шарлито ...
28.01.2017 10:44
Браво, браво, браво! Обаче шарлито мисли точно обратното. За него сега е рай.
цитирай
14. djani - Не знам, кого имаш пред вид под "Шарлито"...
28.01.2017 14:14
kuschel написа:
Браво, браво, браво! Обаче шарлито мисли точно обратното. За него сега е рай.

Ако е за Шарли Ебдо, това си е една гнус на слободията, която напълно заслужено си получи търсеното...
цитирай
15. djani - Напълно закономерно...
28.01.2017 14:17
sezoni написа:
Истината е, че умишлено повечето от хората са бедни за да ги правят зависими и да използват конспирации да им подронват авторитета

Поетът е рекъл:
Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!
цитирай
16. sezoni - Кой казва истината времето ще каже, ...
28.01.2017 16:02
Кой казва истината времето ще каже, а личния избор е за независимите, които притежават мъдроста да разбират подробностите и не се страхуват да казват истината и да разоблечават манирулациите целящи да подвеждат и опорочават човешкото достойнство и безсърдечно да обвиняват и съдят. Хората се третират като роби от които нищо не зависи . Време е да кажем истината и с помоща на Бог да помогнем на обществото
цитирай
17. zaw12929 - КЛАСИРАМ този материал за №1 вик ...
30.01.2017 12:19
КЛАСИРАМ този материал за №1 вик срещу манипулацията
Успешен ден!
цитирай
18. djani - Все някой трябва да се изживява като...
30.01.2017 14:37
zaw12929 написа:
КЛАСИРАМ този материал за №1 вик срещу манипулацията
Успешен ден!


Ерихонската тръба. Дано от патардията има последствия...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1434647
Постинги: 366
Коментари: 2503
Гласове: 3915
Календар
«  Май, 2018  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031