Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2017 19:20 - В НАЧАЛОТО БЕ РАЗПЯТИЕТО…
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4358 Коментари: 13 Гласове:
9

Последна промяна: 22.02.2017 19:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В НАЧАЛОТО БЕ РАЗПЯТИЕТО…

 

                                        image                                                                  

        Защо, именно Германия? Никой не е обърнал внимание преди доста години на баварското семейство, последователи на Рудолф Щайнер, което се обръща към Конституционния съд на ГФР в Карлсруе по причина, че трите им невръстни дечица са „травмирани” от образа на разпнатия Христос в училището им в загубено из Бавария селце. Ала всички в страната зяпнали от изумление, че Върховният съд, чиито решения не подлежат на обжалване е приел тъжбата им за разглеждане. Председателя на съда Йоан Фридрих Хеншел, изтъкнат юрист огласил, че съдът в пълния си осемчленен състав не е приел боязливото и незадоволително решение на училищното настоятелство да замени разпятието с обикновен кръст и разпоредил на всички държавни органи в Бавария да премахнат всякакви разпятия и кръстове от всички учебни заведения, тъй като „по религиозните въпроси държавата следва да е неутрална”. Освен това Конституционния съд внесъл и уточнението, че само в пълно единодушие между родители, учители и ученици, може да се поставя в класните стои християнския символ. Ехото на скандала развълнувало дори тихите и спокойни води на алпийските езера, защото именно там Католическата църква е пуснала здрави корени. На страниците на в-к „Байернкурир” се заявява „Заради показния стремеж на съда да защити малцинствата и ден след ден да избутва на заден план потребностите на мнозинството, нашите ценности и конституционното ни родолюбие са в опасност”. Мюнхенския кардинал Фридрих Ветер, изпаднал в прединфарктно състояние промълвил – „Дори нацистите не бяха посегнали на разпятието в нашите училища. Нима ще позволим на правовата демократична държава да извърши деяние, за което дори нацистката диктатура не събра смелост.” Кардиналът направо призовава за гражданско неподчинение, като нито едно училище да не спази разпорежданията на съда. Тогавашният канцлер Хелмут Кол бащински смъмрил съдиите, тъй като преобладаващото мнозинство от гласоподавателите в Бавария са католици и че - „Решението е в противоречие с нашата християнска традиция и неразбираемо от гледна точка на възможните негативни последици”. Какво проницателно предположение!

        Единствените политици, подкрепили тогава решението са шепата неугледни парламентаристи–вегетарианци от Партията на зелените, насред царството на наденичките, печеното месо и прочутата мюнхенска бира, на които тогава никой не е гледал сериозно. Окуражени, същите след време поискали да бъде отменен данъка в полза на църквата и да се отменят часовете по християнско вероучение, като се заменят с такива по общи основи на религиите, без да се набляга на никаква конкретна вяра.

        В появилия се оттогава насетне вакуум и безтегловност на местната католическа религия, яростно се впуска и доволно се намества Исляма. Но забележете, с категоричното изискване за равнопоставеност и дори екстериториалност в новообразувалите се мюсулмански анклави, с приложение там на законите на шериата в ущърб на националното законодателство. Според тях, поставянето на кръстове и разпятия било не по-малко оскърбително от забулването на момичета, защото в смесените вече класове има предствители и на юдаизма, будизма и християнски конфесии, различни от католическата. Сега в Германия се е наложило мнението, че няма как в едно вече „мултикултурно” общество да се зачита вярата на всички едновременно. Магистратите от Калсруе са направили това, което трябва и това е едно доблестно решение...

        Последиците от това „доблестно решение” са новогодишните изстъпления в Кьолн,  прегазените на Коледния базар в Берлин, перманентния страх от терористични актове, множеството изнасилвания, кражби и посегателства спрямо личноста, които оставят умишлено скрити в общата статистика, където не се споменава етноса на извършителите от съображения за криворазбрана етническа толерантност. Не, че у нас е по-различно...

        През 1996 година всички арабски страни са ратифицирали шериатското право, което влиза изцяло в основата на законодателството им. Мюсюлманското право не умира никога. То остава живо, независимо от това дали се прилага или не. Като примера с костенурката – дори да е в хибернация, тя е винаги жива. Мислите си, че това е неподвижен камък. Не се лъжете! Мюсюлманското право никога не е отменяно и важи навсякъде по света, където има мюсулмани...

         Да се прехвърлим и към Швеция, „отдала се” в буквалния смисъл на думата на мигрантите.  Преди дни във Флорида, президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика недоумение с изказване, което звучеше повече от странно и предизвика не само учудване, но и доста шеги по адрес на президента-милиардер. "Трябва да осигурим безопасността в нашата страна! Погледнете само какво се случи миналата вечер в Швеция. В Швеция! Кой би могъл да повярва? В Швеция. Те пуснаха в страната си огромно количество бежанци и сега имат толкова проблеми, за които не са си и помисляли".

        Стокхолм поиска обяснение от Държавния департамент на САЩ, а шведският премиер Стефан Льовен изрази учудване от изказването на Тръмп за Швеция. "Аз, както предполагам и много други хора, бях изненадан от коментарите за Швеция през уикенда", заяви Льовен, цитиран от АФП. "Имаме възможности, имаме предизвикателства, работим по въпроса всеки ден. Смятам обаче, че всички трябва да поемем отговорността си да използваме фактите правилно и да проверяваме всяка информация, която разпространяваме".

       Като че ли по сигнал, веднага след „оповержението” му,  започнаха вълнения в Стокхолм и Малмьо с масови безредици,  замерване на полицията с камъни и опожаряване на автомобили. Столицата е превърната в африканския Могадишу. Може би  провокирано от Тръмп, или по-вероятно от  Путин?                                                                                        

        Страната е прословута със своята толерантност. Либерална и в религията, за разлика от строгия католически и православен канон. За първи път в 850 годишната си история шведската църква наскоро възкачи на архиепископския престол в Лютеранската катедрала в Упсала  жена – Анджи Жакелен. Свободните нрави в междуполовите отношения са тълкувани от някои дори като сексуална разпуснатост. Нали от там идва понятието „шведска тройка”. А като синоним на изобилието е „шведската маса”, така привлекателна за пълчищата мигранти от Азия и Африка. През последните десетилетия шведите приеха повече мигранти спрямо населението си, отколкото другите държави в Западна Европа. Произхождащите от Сомалия, Афганистан, Ирак и Босна съставляваха около 20% от населението преди 5 години. Практически никой от тях не работи, но получават щедри помощи и различни блага. Какво получиха шведите в замяна? След като мигрантите заляха Европа, на тези „нещастни хора” се паднаха преобладаващия брой тежки престъпления – грабежи и изнасилвания. В Стокхолм, а също в Гьотеборг и Малмьо възникнаха гигантски мюсюлмански анклави, където управляват шариатът и властват младежките банди. На мюсюлманите в Швеция още преди пристигането на последната вълна „страдащи нещастници” се падаха 80% от изнасилванията. Само за първите 7 месеца на 2013 г. повече от 1000 шведски жени са изнасилени от мюсюлмански имигранти само в Стокхолм, като около 300 от тях момичета по-малки от 15 г.  Реакцията на шведите? Неудобната статистика се премълчава и дори властите оправдават насилниците. Известната със своите феминистки възгледи и водещ коментатор на вестник VG Skarsb - Маоен нарича бежанците „нашите момчета”. Депутатката от Шведската социалдемократична лига на младежта Елина Густафсон е против депортацията на нелегалните насилници, защото това било расизъм. Не е нужно голямо въображение за представата какви ще бъдат гендерните отношения в обществото след наплива в страната на половозрелите „момченца” от Афганистан, Ирак и Сирия.

         За съжаление Швеция е неизлечимо болна и болестта прогресира с много по-бързи темпове в сравнение със съседите й. Тя смирено прие стотици хиляди „бежанци”, без да е ясно защо. Нито страда от германския комплекс за виновност, заради започването на Втората световна война, нито участваше в разбиването на държави като Ирак, Либия и Сирия, така че никой не й приписва вина за бежанската вълна. Тази маса бежанци вече докарва Швеция плътно до колективния суицид. „Стокхолмският синдром” победи достойнството, здравия смисъл, дори инстинктът им за самосъхранение. В ситуация, когато шведите са готови покорно да оставят на пришълците от Африка и Азия своите деца и жени, не трябва да очакваме, че Швеция ще преживее изпитанията на времето. За съжаление във вените им не е останала дори капка кръв от войнствените викинги, държали в страх цяла Европа и дори положили началото на руската династия.

 

СВЕТОСЛАВ АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg
Гласувай:
9
0


Вълнообразно


1. chavdar01 - ПРЕДИ 30 ГОДИНИ КОГАТО БЯХ В ТИЯ СТРАНИ,ФИНЛАНДИЯ,ШВЕЦИЯ И НОРВЕГИЯ,
22.02.2017 20:50
ОЩЕ ТОГАВА СЕ ТОЛЕРИРАХА ПО-МУРГАВИТЕ НАЦИИ С ЦЕЛ ЗАЗДРАВЯВАНЕ НА ГЕНА.
ВКЛЮЧИТЕЛНО И НАС БЪЛГАРИТЕ,Е ИНЯКОИ ЦИГАНИ РАЗБИРА СЕ. :)))
НО СЕГА ВЕЧЕ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ СИ СКУБЯТ КОСИТЕ!
А ОСЛО СТАНА ЕДНО НЕГЪРСКО ГЕТО,А БЕШЕ ЕДНА КРАСИВА СТОЛИЦА.
НО ТАКА Е,НОРВЕГИЯ ИМА НАЙ-МНОГО ДЕЦА СЪС СИНДРОМА НА ДАУН.
КОЕТО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ Е ОТ КРЪВОСМЕШЕНИЕ.
цитирай
2. coacoa11 - в края - чакаме апокалипсис...
22.02.2017 20:55
в края - чакаме апокалипсис...
цитирай
3. krumbelosvet - Кой има полза?
23.02.2017 06:59
Кой има полза от "цветните революции", патент на Победителите в Студената война?
Добре, въпреки резултатите от гласуване, РАЗПАДНА СЕ СССР - ГЛАВНИЯТ ВРАГ. Територията на Русия се сви до размери от ранното средновековие. И това е ясно. Цветни революции избраха капитализма в европейските бивши соци. И това е ясно. НО ЗАЩО АРАБСКИ ПРОЛЕТИ, пардон, цветни революции? За петрол ли? Петролът, чуждият петрол, и без това отдавна е "златното покритие" на долара. ИЗЧЕЗНА АРАБСКАТА ВОЕННА СИЛА, която не заплашва САШ, а само ИЗРАЕЛ! Но у обезоръжените над 100 милиона араби назря нова мъст. И авангарда на тия 100 милиона се насочи към ЕВРОПА.!!! ДАЛЕЧЕ ОТ ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ. Гоите, изобретили антиеврейските гонения, получиха ИСТОРИЧЕСКО НАКАЗАНИЕ и са на път ЗАВИНАГИ да изгубят потенцияля да се защитават от ЖЕЛЯЗНАТА ВЛАСТ НА СВЕТОВНИТЕ БАНКСТЕРИ. Те това е.
цитирай
4. djani - Без, все още да съм бил в Скандинавията...
23.02.2017 09:35
chavdar01 написа:
ОЩЕ ТОГАВА СЕ ТОЛЕРИРАХА ПО-МУРГАВИТЕ НАЦИИ С ЦЕЛ ЗАЗДРАВЯВАНЕ НА ГЕНА.
ВКЛЮЧИТЕЛНО И НАС БЪЛГАРИТЕ,Е ИНЯКОИ ЦИГАНИ РАЗБИРА СЕ. :)))
НО СЕГА ВЕЧЕ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ СИ СКУБЯТ КОСИТЕ!
А ОСЛО СТАНА ЕДНО НЕГЪРСКО ГЕТО,А БЕШЕ ЕДНА КРАСИВА СТОЛИЦА.
НО ТАКА Е,НОРВЕГИЯ ИМА НАЙ-МНОГО ДЕЦА СЪС СИНДРОМА НА ДАУН.
КОЕТО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ Е ОТ КРЪВОСМЕШЕНИЕ.


Съм свидетел на случващото се в останалата част на Европа. Много приятели , на работа или в емиграция споделят същото. Но считам, че чувството за самосъхранение най-сетне ще сработи. Европа винаги е имала здравия инстинкт на убиец...
цитирай
5. djani - Милото ми жабче...
23.02.2017 09:39
coacoa11 написа:
в края - чакаме апокалипсис...


Не крякай така сърцераздирателно. Все пак европейците са 500 милиона. Армията и полицията са имунната и система. При влошаване на болестта, тя се включва автоматично.
цитирай
6. milady - waw, това малките мъжове имате ..опасен заряд/ онази, която я трият..
23.02.2017 09:43
Не крякай така сърцераздирателно. Все пак европейците са 500 милиона. Армията и полицията са имунната и система. При влошаване на болестта, тя се включва автоматично.
цитирай
7. djani - Е, тук не правя капитални изводи...
23.02.2017 09:44
krumbelosvet написа:
Кой има полза от "цветните революции", патент на Победителите в Студената война?
Добре, въпреки резултатите от гласуване, РАЗПАДНА СЕ СССР - ГЛАВНИЯТ ВРАГ. Територията на Русия се сви до размери от ранното средновековие. И това е ясно. Цветни революции избраха капитализма в европейските бивши соци. И това е ясно. НО ЗАЩО АРАБСКИ ПРОЛЕТИ, пардон, цветни революции? За петрол ли? Петролът, чуждият петрол, и без това отдавна е "златното покритие" на долара. ИЗЧЕЗНА АРАБСКАТА ВОЕННА СИЛА, която не заплашва САШ, а само ИЗРАЕЛ! Но у обезоръжените над 100 милиона араби назря нова мъст. И авангарда на тия 100 милиона се насочи към ЕВРОПА.!!! ДАЛЕЧЕ ОТ ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ. Гоите, изобретили антиеврейските гонения, получиха ИСТОРИЧЕСКО НАКАЗАНИЕ и са на път ЗАВИНАГИ да изгубят потенцияля да се защитават от ЖЕЛЯЗНАТА ВЛАСТ НА СВЕТОВНИТЕ БАНКСТЕРИ. Те това е.

Старая се да посоча генезиса на събитията и как всяко предателство на здравите традиции се наказва след вреаме.
цитирай
8. djani - Пак да поръсим мерудийка...
23.02.2017 13:16
milady написа:
Не крякай така сърцераздирателно. Все пак европейците са 500 милиона. Армията и полицията са имунната и система. При влошаване на болестта, тя се включва автоматично.


Където не те сеят. Жабчето ми е любимка в блока. Като халвата "Любимка" от рекламите.
цитирай
9. lightsaber123 - Браво
23.02.2017 16:03
Много хубаво - още по-хубаво е че махат религиозните символи от училищата - така трябва да е навсякъде - там децата са за да учат а не място за изповядване на религии.

Подкрепям с две ръце всяка една светска държава.
цитирай
10. djani - По принцип е така...
23.02.2017 16:24
lightsaber123 написа:
Много хубаво - още по-хубаво е че махат религиозните символи от училищата - така трябва да е навсякъде - там децата са за да учат а не място за изповядване на религии.

Подкрепям с две ръце всяка една светска държава.


Но в случая, една агресивна и нетолерантна религия се намества с нескритото желание да реже в бъдеще главите на "неверниците".
цитирай
11. lightsaber123 - Религията е преди всичко
23.02.2017 16:29
история и отживелица - в Европа времето й бавно изтича.
цитирай
12. djani - Хе-хе...Ама не е вярно!
23.02.2017 21:50
lightsaber123 написа:
история и отживелица - в Европа времето й бавно изтича.


Култа към Мамона е по-древен от християнството и владее целия свят. Би следвало той да стане отживелица...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1454034
Постинги: 367
Коментари: 2505
Гласове: 3921
Календар
«  Юни, 2018  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930