Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2017 08:51 - ИЗБОРИ 2017 – ПОРЕДНА ГОНКА НА ПАРТИЙНАТА ГЛУТНИЦА
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2165 Коментари: 14 Гласове:
5

Последна промяна: 08.03.2017 09:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ИЗБОРИ 2017 – ПОРЕДНА ГОНКА НА ПАРТИЙНАТА ГЛУТНИЦА

 

 image

 

            Крайният резултат при изборите е бъдещо събитие, често с неясен изход. Което ги приравнява с хазартна игра, естествено с цел печалба. Като такава, тя се подчинява на общите правила на хазарта.  Спечелилите могат да се сравнят с щастливците, ударили джакпота. Но, печалбата в случая е неизмерима в сравнение с обичайните ползи за нещастните редови комарджии. Както при всички видове хазарт и тук се появяват формите на зависимост, водещи понякога до разорение и саморазрушение, особено след дисквалификация и при изтичане на мандата.

    Отдавна политиците са си спечелили сред потърпевшия ни народ прозвището ГЛУТНИЦА – за настървението, с което участват в състезанието, където приза е ГОЛЕМИЯ КОКАЛ. С любопитство влязох в търсачката на Гугъл, за да се просветя, като как се организират състезанията с хрътки във Великобритания - родината на повечето спортове и разбира се свързания с тях хазарт. Че, иначе  що за спорт ще е, ако не е свързан със залагания и money (пари)

Охо-о-о, както и предполагах с това се занимава цяла Асоциация – GBGB (Greyhound Board of Great Britain). Същата контролира:

- 27 Хиподрума

- 1520 треньора

- 4135 служители по хиподрумите

- 867 съдии

- 15 000 собственици на хрътки

- 10 000 бр. нови хрътки всяка година получават разрешение за участие в гонките.

Но, в състезанията могат да вземат участие само специално селектирианите за целта породи Уипет и Грейхаунд. Те гонят по трасето ектрически заек, известен като Харе, който се движи по релси.  Финала се определя с фотофиниш, като електронна система с видеокамера, заснема реда на финиширане и може на забавен кадър да установи с абсолютна точност кои са победителите във всяко надбягване, а също и класирането на останалите места. Така, че спечелилия е извън всяко съмнение.

            А сега да погледнем как стоят нещата с Bulgarian Association for elections - ЦИК (Централна избирателна комисия), която организира бизнеса с нашите политически хрътки, тръпнещи в предстартова треска. На старта за 26 март са допуснати 21 отбора с поредните състезателни номера на партиите и коалициите в бюлетините, определящи политическите залагания на участващите в изборите.  Букмейкърите от социологическите агенции вече публикуват прогнозите си за изхода от състезанието. За мащаба на далаверата говорят цифрите: 11 627 общо секции в България с 6 869 809 записани избиратели в тях! Също и в българските дипломатически мисии – посолства и консулства ще има разкрити общо 95 секции, както и допълнителни според нуждите. По данни на НСИ населението на България е вече по-малко от горната цифра, което ще рече, че участващи в националния хазарт са дори пеленачетата? Според новите разпоредби на Изборния Кодекс участието в залаганията на целокупния български народ е вече задължително. Средствата за възнаграждение на десетките хиляди членове на ЦИК, регионални, общински и секционни комисии са осигурени, знайно за чия сметка.

Хиподрумите за надпреварата са телевизионните и радиостудия, страниците на печатните медии и многобройните електронни сайтове, където залагащите преценяват натренираността им и шансовете  за достигане до финала, макар и без фотофиниш, но с изобилие от кьорави и глухонеми рефери, поставени от ЦИК (The big casino) в края на трасето. За добрата форма на участниците се грижат от съответните партийни централи с многобройните си администрации от треньори и масажисти. Там те ги тренират в гьонсуратлък, а вместо телесата масажират езиците им, имащи основна заслуга за класирането.

            Както в спорта, така и в политиката партийните ни отбори си имат собственици  - наши и чужди. За разлика от британската GBGB, където всичко е прозрачно и на всяки отбор и хрътка се знае стопанина, тук цари голямата ENIGMA! Всички те са си наложили шапката невидимка и по неведома метода дърпат конците. Не, че е по-различно и в родните футболни клубове и спортни федерации. 

            Както и в добрата стара Англия, където ежегодно в надпреварата се вливат по 10 000  нови хрътки и тук изобилства с бъдещи кандидати за славата - депутати, кметове, общински съветници. Но, докато на Албиона има  строги изискванията за порода и натренираност на състезателите, тук нещата са абсолютно изтървани. И причината е в ПРАВИЛНИКА за състезанието, пардон   в Изборния Кодекс.

„Да имат навършени 21 години към изборния ден, да са български граждани, да нямат друго гражданство, да не са поставени под запрещение и да не изтърпяват наказание лишаване от свобода”, както е по Конституция. Учудващо малко изисквания! Нали се сещате, че ако сте кандидатствали за работа, най-малкото биха ви поискали свидетелство за съдимост. Дори и за назначавнето като полски пъдар, пазач невъоръжена охрана, или портиер се изисква освен свидетелство за съдимост, документ от следствена служба, документ от психодиспансер. За най-отговорната работа в държавата не се изисква такъв документ. А това са хора, които ще се грижат за интересите на държавата и народа си. Не е ли учудващо?!

         И се питам: Ще допуснат ли в Англия, в състезание дори за кучета, първия, хванат от улицата помияр?  

 

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg


Гласувай:
5
0


Вълнообразно


1. dobronameren - Копирам си статията на Djani, ксерографирам я и след 18 дни, когато отида да гласувам
08.03.2017 09:06
я нося със себе си. Докато ми дойде реда за гласуване, пак я препрочитам. За да реша за кого трябва да гласувам. И понеже в нея всичко е "глутница", се отказвам от правото си на глас - да се ядат вълците помежду си.
Защо коментирам това тук и сега? - защото и най-умният си е малко прост. Статията на Джани НЕ МОЖЕ да откаже мен да гласувам за ГЕРБ, но МОЖЕ да откаже някой не дотам убеден привърженик на БСП да отиде до урните. Е, умнико (имам предвид djani), защо си я написал?
цитирай
2. djani - Хе-хе...
08.03.2017 09:19
dobronameren написа:
я нося със себе си. Докато ми дойде реда за гласуване, пак я препрочитам. За да реша за кого трябва да гласувам. И понеже в нея всичко е "глутница", се отказвам от правото си на глас - да се ядат вълците помежду си.
Защо коментирам това тук и сега? - защото и най-умният си е малко прост. Статията на Джани НЕ МОЖЕ да откаже мен да гласувам за ГЕРБ, но МОЖЕ да откаже някой не дотам убеден привърженик на БСП да отиде до урните. Е, умнико (имам предвид djani), защо си я написал?

Дори "добронамерения" ми приятел най-сетне призна, че съм умник. Ами написах я, защото организаторите на състезанието вече са решили изхода му, независимо, кой какви залози е направил.
цитирай
3. chavdar01 - МНОГО ХУБАВА АНАЛОГИЯ!
08.03.2017 10:17
БРАВО!
цитирай
4. ok3223 - На говедото може
08.03.2017 10:41
Да му поднасяш за закуска шоколадова торта. НО-О,
ТО СИ ИСКА СЛАМАТА ... СВИКНАЛО Е С НЕЯ И ЗА НЕГО ОТ СЛАМАТА ПО СЛАДКО И ПОЛЕЗНО ЗА ЗДРАВЕТО И УМА НЯМА. ЗАЩОТО СЪС СЛАМАТА СИ НАТЪПЧЕШ СТОМАХА И СЛЕД ТОВА, Я ПРЕЖИВЯШ ОВТОРНО ЦЯЛ ДЕН И НЕ СКУЧАЕШ НИТО ЗА МИНУТА. А И СПОРЕД СВЕТОВНИ ЕКСПЕРТИ, ПРЕЖИВЯВАНЕТО НАСЛАМА, САМО НА СЛАМА БИЛО МНОГО ПОЛЕЗНО ЗА ЗДРАВЕТО.
ДОКАТО ШОКОЛАДОВАТА ТОРТА ... ДАЖЕ ОТ КИЛО И ДВЕСТА ДА Е. СЯДАШ И Я ИЗЯЖДАШ ЗА ПОЛОВИН ЧАС. СТОМАХА ТИ СТАВА БОМБА, ПЪЛЕН И ЗАРЕДЕН С ЕНЕРГИЯ, КАТО АТОМЕН РЕАКТОР С ЯДРЕНО ГОРИВО И ... МОЖЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С КАКВОТО ИСКАШ. КЕФ ТИ ЧЕТЕНЕ, ПИСАНЕ, СПОРТ И РОЗХОДКИ, ХОДЕНЕ НА ТЕАТЪР И КИНО, БЕСЕДИ С ПРИЯТЕЛИ И СПОРОВЕ С МАЛОУМНИЦИ, ЛЮБИТЕЛИ НА СЛАМЕНАТА ДИЕТА. ВРЕМЕ ЗА РАБОТА И ТВОРЕЧЕСКИ ТРУД КОЛКОТО ЩЕШ ...
СЛУШАМ ЧЕСТО ХОРА ДА КАЗВАТ. ЧЕ МЕЖДУ ЛЮБИТЕЛИТЕ НА СЛАМЕНАТА ДИЕТА И НОРМАЛНИТЕ ХОРА ИМА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА ...
И АЗ ТАКА МИСЛЯ ... А ВИЕ?
цитирай
5. dedenze - Добро сравнение с английските гонки !
08.03.2017 12:48
Препоръчвам на финала, за сравнение да сложиш българските гончета, от порода чистокръвна, улично - помиярска, с фотосите им е пълен нета, пък и плакатите ....
цитирай
6. dobronameren - Това, че организаторите на състезанието вече са решили изхода му
08.03.2017 16:17
НЕ Е ВЯРНО. Мисля, че разбирам защо се мъчите да прокарате тази линия - "Всички са маскари". Тя не е нова, но в зората на демокрацията се практикуваше само от тарикатите жорж-ганчевци. Постепенно стана приемлива и за променящите се комунисти в социалистическите партии. Надеждата беше, че може да се внуши на демократичните потенциални избиратели, че няма смисъл да се гласува. Пък електоралното ядро на соц.избиратели си остава твърдо. Точно такава гадна цел си поставиха и ДСБ-арите, напоследък наричани радан-къневци. Това също не помогна окончателно. Радев беше избран, но сега вече новите социалисти вирнаха рога и викнаха за вчерашните си другари "И те са маскари". Аз зная защо сте написали тази статия, djani, и мога съвсем определено да ви кажа, че всуе се морите. Комунизмът и неговите метаморфози нямат бъдеще в България. Убивайки здравото, не може да възкресите мъртвото.
Само едно не ми е ясно: Вие, djani, от кои сте вече? Може да сте от Радановците, но може и от Първановците. Че не сте от Ниновците, е по-сигурно. Впрочем този въпрос е твърде личен (защото аз се увличам от психологически анализи) и няма никакво значение.
А, и да ви кажа, че ще бъдете по-близо до личната истина, ако махнете кавичките от добронамерен и ги поставите на умник.
цитирай
7. djani - Така е...
09.03.2017 12:18
[quote=chavdar01]БРАВО!

Падам си по асоциациите!
цитирай
8. djani - Да, разликата в мисленето...
09.03.2017 12:22
ok3223 написа:
Да му поднасяш за закуска шоколадова торта. НО-О,
ТО СИ ИСКА СЛАМАТА ... СВИКНАЛО Е С НЕЯ И ЗА НЕГО ОТ СЛАМАТА ПО СЛАДКО И ПОЛЕЗНО ЗА ЗДРАВЕТО И УМА НЯМА. ЗАЩОТО СЪС СЛАМАТА СИ НАТЪПЧЕШ СТОМАХА И СЛЕД ТОВА, Я ПРЕЖИВЯШ ОВТОРНО ЦЯЛ ДЕН И НЕ СКУЧАЕШ НИТО ЗА МИНУТА. А И СПОРЕД СВЕТОВНИ ЕКСПЕРТИ, ПРЕЖИВЯВАНЕТО НАСЛАМА, САМО НА СЛАМА БИЛО МНОГО ПОЛЕЗНО ЗА ЗДРАВЕТО.
ДОКАТО ШОКОЛАДОВАТА ТОРТА ... ДАЖЕ ОТ КИЛО И ДВЕСТА ДА Е. СЯДАШ И Я ИЗЯЖДАШ ЗА ПОЛОВИН ЧАС. СТОМАХА ТИ СТАВА БОМБА, ПЪЛЕН И ЗАРЕДЕН С ЕНЕРГИЯ, КАТО АТОМЕН РЕАКТОР С ЯДРЕНО ГОРИВО И ... МОЖЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С КАКВОТО ИСКАШ. КЕФ ТИ ЧЕТЕНЕ, ПИСАНЕ, СПОРТ И РОЗХОДКИ, ХОДЕНЕ НА ТЕАТЪР И КИНО, БЕСЕДИ С ПРИЯТЕЛИ И СПОРОВЕ С МАЛОУМНИЦИ, ЛЮБИТЕЛИ НА СЛАМЕНАТА ДИЕТА. ВРЕМЕ ЗА РАБОТА И ТВОРЕЧЕСКИ ТРУД КОЛКОТО ЩЕШ ...
СЛУШАМ ЧЕСТО ХОРА ДА КАЗВАТ. ЧЕ МЕЖДУ ЛЮБИТЕЛИТЕ НА СЛАМЕНАТА ДИЕТА И НОРМАЛНИТЕ ХОРА ИМА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА ...
И АЗ ТАКА МИСЛЯ ... А ВИЕ?

Има пряка връзка и с диетите. Описал съм я в постинга си "Яж и умри". Тези на "сламена" диета ги избива на поезия и философстване...
цитирай
9. djani - Дали са български гончета, или английски хрътки...
09.03.2017 12:25
dedenze написа:
Препоръчвам на финала, за сравнение да сложиш българските гончета, от порода чистокръвна, улично - помиярска, с фотосите им е пълен нета, пък и плакатите ....

в лова и състезанието има значение. Но, за нашенските избори породата "улична превъзходна" се е наложила...
цитирай
10. djani - Не знам защо "добронамерения" ми приятел винаги търси подтекст в нещо...
09.03.2017 12:30
dobronameren написа:
НЕ Е ВЯРНО. Мисля, че разбирам защо се мъчите да прокарате тази линия - "Всички са маскари". Тя не е нова, но в зората на демокрацията се практикуваше само от тарикатите жорж-ганчевци. Постепенно стана приемлива и за променящите се комунисти в социалистическите партии. Надеждата беше, че може да се внуши на демократичните потенциални избиратели, че няма смисъл да се гласува. Пък електоралното ядро на соц.избиратели си остава твърдо. Точно такава гадна цел си поставиха и ДСБ-арите, напоследък наричани радан-къневци. Това също не помогна окончателно. Радев беше избран, но сега вече новите социалисти вирнаха рога и викнаха за вчерашните си другари "И те са маскари". Аз зная защо сте написали тази статия, djani, и мога съвсем определено да ви кажа, че всуе се морите. Комунизмът и неговите метаморфози нямат бъдеще в България. Убивайки здравото, не може да възкресите мъртвото.
Само едно не ми е ясно: Вие, djani, от кои сте вече? Може да сте от Радановците, но може и от Първановците. Че не сте от Ниновците, е по-сигурно. Впрочем този въпрос е твърде личен (защото аз се увличам от психологически анализи) и няма никакво значение.
А, и да ви кажа, че ще бъдете по-близо до личната истина, ако махнете кавичките от добронамерен и ги поставите на умник.

Което съм го изразил пределно ясно. А дали ще гласувам, или не, или пък за кого, си е моя лична работа. Capisce?
цитирай
11. dobronameren - Коментарът на "добронамерения си приятел" (№6) Djani пусна след 20 часа размисъл
09.03.2017 13:36
и то след като прилично му напомних в моя блог, че е редно така да постъпи.
След което ми се сърди (ком.№10), че съм се интересувал за кого ще гласува?! Ами не е вярно бе, Джани? Няма никакво съмнение за кого ще гласуваш, не само за мен, но и за всеки, който малко от малко те чете в блога. Факт е и, факт по-голям от чинията на Бузлуджа, че просто нямаш друг избор от поне половин век.
Не се интересувам за кого ше гласуваш. Аз протестирах и протестирам, че в обществен блог се правиш на тарикат: Всички били маскари! Не всички, Джани. Само такива като тебе и chavdar01, ok3223, dedence (разписали се под най-пресните ти размисли) с които взаимно се харесвате.
П.П.
Предупреждавам за пореден път. И този мой коментар е копиран. Мисли по-бързо как ще го преглътнеш.
цитирай
12. djani - Защо някой си мисли, че цял ден кибича на пусия в блога си?
09.03.2017 15:11
dobronameren написа:
и то след като прилично му напомних в моя блог, че е редно така да постъпи.
След което ми се сърди (ком.№10), че съм се интересувал за кого ще гласува?! Ами не е вярно бе, Джани? Няма никакво съмнение за кого ще гласуваш, не само за мен, но и за всеки, който малко от малко те чете в блога. Факт е и, факт по-голям от чинията на Бузлуджа, че просто нямаш друг избор от поне половин век.
Не се интересувам за кого ше гласуваш. Аз протестирах и протестирам, че в обществен блог се правиш на тарикат: Всички били маскари! Не всички, Джани. Само такива като тебе и chavdar01, ok3223, dedence (разписали се под най-пресните ти размисли) с които взаимно се харесвате.
П.П.
Предупреждавам за пореден път. И този мой коментар е копиран. Мисли по-бързо как ще го преглътнеш.

Истината е, че като всеки нормален човек си имам семейни и други задължения. А целия вчерашен ден, празнувахме с приятели Деня на Колежката - 8 март в една суперлуксозна вила край морето и последното за което съм мислил е, че някой "добронамерено" пак се заяжда с мен. Ако пак се обади, модерирам с голямата гума!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1453876
Постинги: 367
Коментари: 2505
Гласове: 3921
Календар
«  Юни, 2018  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930