Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2017 15:09 - ВЯРАТА В БОГ СРЕЩУ НАУКАТА, ИЛИ В СЪЮЗ С НЕЯ?
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7289 Коментари: 22 Гласове:
10

Последна промяна: 30.03.2017 15:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ВЯРАТА В БОГ СРЕЩУ НАУКАТА, ИЛИ В СЪЮЗ С НЕЯ?

 image  image

         Съществува основен и необорим факт, че във всички познати култури и цивилизации откриваме вярата във върховно същество, създател на съществуващото, както и в друг живот, предхождащ и последващ земния. Всички култури и цивилизации имат свой бог, или богове и неизменно се уповават на отвъдния живот след смъртта, макар че особеностите на тази трансцеденталност се променят до безкрай варианти според времето и мястото. По каква причина хората от различни географски ширини и епохи са така единни в това свое вярване? Атеистите тутакси ще отвърнат – поради невежество и страх от смъртта. Но независимо от степента на осведоменост хората от най-първобитните до последните модерни времена не са се примирили с идеята за безвъзвратната смърт, нито с мисълта, че съществуването им е мимолетен и случаен факт. Тъкмо за това изпитват потребност от друг живот и от върховно същество, което да господства в него.

         Счита се, че религията е толкова по-силна, колкото е по-голямо невежеството на дадена общност. И че научното познание ще замени цялата постройка от култове и вярвания. На практика нищо подобно не се случва, нито има изгледи да се случи. Развитието на научното познание от пещерата на първобитния човек насам е изумително и позволи на човека да опознае задълбочено природата, собственото си тяло, космоса, да спечели битката срещу множество болести и да подобри живота си до степен, немислима за предците си. Ала извън една доста ограничена група, то не е успяло да изтръгне Бог от сърцето на хората.

            Атеистите ще възразят, че процеса все още не е приключил, че напредъка на науката не е спрял, но момента вече настъпва и се вижда края на борбата с този атавизъм и Бог и религията ще изчезнат, пометени от научните истини. Трудно ще се съгласим със символ веруюто на тези идеалисти и лаици в познанието на човешката психика. Още повече, че реалността в съвременния свят ги опровергава. Бог е навсякъде около нас, а религиозните войни, макар и скрити зад политически маски, продължават да предизвикват същите, че и по-големи опустушения, отколкото през Средновековието. Това не е пряко доказателство за съществуването на Бог, а на това, че голямото мнозинство от хора, между които огромен брой специалисти и учени, включително и нобелови лауреати, начело с Айнщайн не са съгласни да се отрекат от Него, което по някакъв начин им гарантира, че ще пребъдат и след смъртта. Но не само идеята за смъртта и за физическата ни тленност подържа жива трансцеденталноста през всички епохи на човешката история. Трябва да се добави и потребността от инстанция по-висша от земната, способна като никоя друга да направи живота поносим и по-справедлив. 

           Станалите икона на новото време, „Бийтълс”, през 60 – те години на миналия век поведоха след себе си хиляди млади хора към светилищата на будизма и хиндуизма в Катманду и други свети места на Напал и Индия. В този смисъл е показателен големия брой антиконформистки и бунтарски настроени спрямо християнството хора, откликнали на проповедите на Тимъти Лиъри, откривателя на ЛСД, на Махариши Махеш Йога, гуру на Бийтълсите и на корейския проповедник, преподобния Муун с неговата Обединителна църква.  Искрено, или престорено, те се посвещаваха на тези религии така, както предците им посещавали светите места на трите световни монотеистични религии в Йерусалим и Мека. По този начин те осезаемо доказаха необходимостта от религиозен живот и трансцеденталност и в модерните ни времена. Потребност, надмогната в цялата човешка история само от тънък и ограничен слой на обществото, който се отнесе крайно несериозно към това наново избило на повърхността религиозно чувство. С изобилието си на култове и църкви, натруфената му външност, кинаджийска шумотевица, креслива и безвкусна реклама, досущ като на търговска ширпотреба. Ала макар и появили се наскоро и понякога мошенически до нелепост, възползващи се от липсата на образование и простодушие на последователите си, новите вярвания предлагат духовна подкрепа на паството си и му помагат да запълни празнотите в живота си, също  както и традиционните църкви за милиарди човешки същества. Защото помагат на индивида да си обясни кой е и за какво се е появил на този свят, въвежда порядък, предлага му нравственост, за да организира живота и поведението си, вдъхва му надежда, че ще пребъде и след смъртта. Носи му утеха в нещастието, както облекчение и сигурност, породени от съзнанието, че е част от общност, в която всички споделят едни и същи обреди, вярвания и начин на живот. Религията има редица положителни въздействия и за обществото като цяло. Що се отнася за християнството, истинска революция е представлявала проповедтта за опрощението, валидна включително и за враговете, издигането на бедността като нравствена ценност, за която Бог ще ни възнагради в отвъдния живот. С осъдителните думи на Исус по адрес на богатите и богатството в Евангелието на Матея „По-лесно е камила да мине през иглени уши, нежели богат да влезе в царството божие”. Слова утешителни, особено за страдащите, за жертвите на принуда, експлоатация и мизерия, чиито копнежи са прекършени. Религията е спасителния сал, за който човек да се залови, за да не потъне в морето на отчаянието, където лишен от способността да устоява на несгодите, започва да мисли за самоубийство.

         За привържениците на телепатия, телепортация, ясновидство, живот след смъртта и други „паранормалности“ професор Роджър Пенроуз е почти икона. Апотеозът на неговите откровения е, че квантовата информация не може да бъде унищожена. И ако е така, то след смъртта на тялото информацията за него се слива с Вселената, където може да съществува безкрайно дълго. „Тази информация е всъщност душата – твърди професорът по анестезиология и психология Стюарт Хамероф. – Смятам, че съзнанието или това, което го е предшествало, винаги е съществувало във Вселената. Възможно от времената на Големия взрив.“ Така и науката се включи в изграждане на нова религия, в която на душата е определено безсмъртие и вечност, което е приемливо за всички ни. Дали „Бозонът на Хигс” - божествената частица, която магически превръща енергията в маса е разковничето за решаване на вековния спор межде теолози и учени? Остава тези твърдения и хипотези да намерят и експерименталното си  потвърждение.

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg

                                                                                                                                                         
Гласувай:
11
1


Вълнообразно


1. milady - здр, философе..общо взето, даа.. даа..ама...неее
30.03.2017 15:27
Религията е спасителния сал, за който човек да се залови, за да не потъне в морето на отчаянието, където лишен от способността да устоява на несгодите, започва да мисли за самоубийство.

!!!!!

цитирай
2. dartanjan - Никога не е имало първобитни хора. ...
30.03.2017 18:28
Никога не е имало първобитни хора. Еволюционните теории (космическа и биологична) са мосонско средство за подчинение на болшинсвото от хората на техният контрол. Защото човек който служи на Бога е неподвластен на тяхната суетна и престъпна воля, няма да се кланя на златният телец, ще бъде свободен човек със свободна воля и ще разпространява Божията светлина в света. При толкова много натрупано научно познание за живите организми и клетки, да вярваш в безумните теории на еволюцията е престъпление срещу самият себе си. Те се пропагандирани по класичеки гьобелсов маниер от средстава за масова дезинформация като факти. Поквареният човек вярва в тях не защото има научни факти в тяхна подкрепа, а защото служат за оправдание за греха, с които иска да живее. Те са единствено проявление на плътксите страсти и на желанието да се живее в беззаконие според принципите на хаосът, които сриват основите на обществото и унищожават постепенно живота.

За да работи хипотетичният еволюционен процес, случайните промени в клетките трябва да предизвикват повече позитивни отколкото негативни ефекти в тях. Те трябва да могат да добавят нова информация съвместимна със старата информация. Това драматично се разминава с действителността. В действителност на науката не е известна дори една положителна мутация, но отрицателните ефекти са добре известни на повечето хора. Повечето мутации са малки и остават невидими за етествената селекция, колкото и преекспонирана и изкривена да е нейната роля от религиозните подръжници на еволюционата философия. На практика естественият подбор поддръжа оригиналният генефонд на вида колкото е възможно по-дълго свреме заедно със всички защитни механизми на клетъчно и системно ниво, действащи срещу случайните промени в организма.

В деиствителност няма еволюция е дегенерация - постепенно натрупване на генетични грешки с всяко следващо поколение. И понеже сложните системи изискват сложна поддръжка, Бог е вградил няколко механизма за борба със мутациите.
цитирай
3. djani - Мда-а-а...Християнството - ранна форма на комунизъм.
30.03.2017 18:32
milady написа:
Религията е спасителния сал, за който човек да се залови, за да не потъне в морето на отчаянието, където лишен от способността да устоява на несгодите, започва да мисли за самоубийство.

!!!!!


Човечеството е на път да се удави, а салът на спасението е пред очите ни...
цитирай
4. rozasaronova888 - Здравей!
30.03.2017 19:16
Много известни учени са били Християни. Само един ще спомена - Луис Пастьор. А че човечеството е на път да се удави - така е. Но имаме нещо повече от сал - Спасителя Исус Христос. Мерси за постинга!
цитирай
5. milady - и аз съм.креационистка, но недейте обърква още повече..грешниците, дЪртанян, моля!
30.03.2017 19:33
джани, имам само един въпрос..
ти си мъж на години, с опит и ерудиция/комплименти..
как така поместваш такива научни статии,
а, не можеш да дадеш един ..задоволителен отговор.
кой е този сал, бе приятел?
белким се спасим вместе..
/ извинявай, че мн.обичам да питам..
или ме ..изтрий, както често правиш..
благодаря!
цитирай
6. krumbelosvet - "Бог не играе на зарове"
30.03.2017 19:34
Дотук май е така. Но ако Бог играе с милиарди-милиарди на N-та степен зарове и ЗНАЕ с.каква вероятност се падат, това става ЛОСТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ. Като знаем с каква скорост напредва ЧОВЕШКОТО знание, и колко отскоро напредва, е ПРАКТИЧЕСКИ СИГУРНО, че Някой е тръгнал много преди нас и е стигнал невъобразимо (за нас) далеч. Ето пример за бог.
И ако този някой ни е създал "по свои образ и подобие" (еднозначни математически термини), то е нормално да е имал сериозна цел и да не му е все евно какво става с нас.
И за да очертаем предела на хипотезите, ако е имало поредица от Големи Взривове и Велики Колапси, тоя някой може да е преживял множество от тях и да носи отговорност как ще посрещнем следващите...
цитирай
7. djani - Коментара е твърде дълъг, но имам отговор в постинга си "Вярата в Бог и еволюцията!
30.03.2017 20:03
[quote=dartanjan]Никога не е имало първобитни хора. Еволюционните теории (космическа и биологична) са мосонско средство за подчинение на болшинсвото от хората на техният контрол. Защото човек който служи на Бога е неподвластен на тяхната суетна и престъпна воля, няма да се кланя на златният телец, ще бъде свободен човек със свободна воля и ще разпространява Божията светлина в света. При толкова много натрупано научно познание за живите организми и клетки, да вярваш в безумните теории на еволюцията е престъпление срещу самият себе си. Те се пропагандирани по класичеки гьобелсов маниер от средстава за масова дезинформация като факти. Поквареният човек вярва в тях не защото има научни факти в тяхна подкрепа, а защото служат за оправдание за греха, с които иска да живее. Те са единствено проявление на плътксите страсти и на желанието да се живее в беззаконие според принципите на хаосът, които сриват основите на обществото и унищожават постепенно живота.

За да работи хипотетичният еволюционен процес, случайните промени в клетките трябва да предизвикват повече позитивни отколкото негативни ефекти в тях. Те трябва да могат да добавят нова информация съвместимна със старата информация. Това драматично се разминава с действителността. В действителност на науката не е известна дори една положителна мутация, но отрицателните ефекти са добре известни на повечето хора. Повечето мутации са малки и остават невидими за етествената селекция, колкото и преекспонирана и изкривена да е нейната роля от религиозните подръжници на еволюционата философия. На практика естественият подбор поддръжа оригиналният генефонд на вида колкото е възможно по-дълго свреме заедно със всички защитни механизми на клетъчно и системно ниво, действащи срещу случайните промени в организма.
В деиствителност няма еволюция е дегенерация - постепенно натрупване на генетични грешки с всяко следващо поколение. И понеже сложните системи изискват сложна поддръжка, Бог е вградил няколко механизма за борба със му
цитирай
8. djani - Мерудийке, спазвай добрия тон в обръщенията си, че...
30.03.2017 20:08
milady написа:
джани, имам само един въпрос..
ти си мъж на години, с опит и ерудиция/комплименти..
как така поместваш такива научни статии,
а, не можеш да дадеш един ..задоволителен отговор.
кой е този сал, бе приятел?
белким се спасим вместе..
/ извинявай, че мн.обичам да питам..
или ме ..изтрий, както често правиш..
благодаря!

Мога да те откажа веднъж за винаги да ме коментираш. На един постинг разстояние съм. Денонощното ти дежурство в нета, явно замества липсващото в бурния ти климакс...
цитирай
9. djani - Тривиалния казус за часовника и часовникаря, без който не може да се самосъздаде...
30.03.2017 20:17
krumbelosvet написа:
Дотук май е така. Но ако Бог играе с милиарди-милиарди на N-та степен зарове и ЗНАЕ с.каква вероятност се падат, това става ЛОСТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ. Като знаем с каква скорост напредва ЧОВЕШКОТО знание, и колко отскоро напредва, Е ПРАКТИЧЕСКИ СИГУРНО, че Някой е тръгнал много преди нас и е стигнал невъобразимо(за нас) далече. атематически термини Ето пример за бог. (ММатематически термини)
И ако този някпй ни е създал "по свои образ и подобие"

Гениалния физик Стивън Хокинг вече допуска, че форма на интелигентен разум стои зад създаването на Вселената. Той нарича този феномен „Божествен фактор” и смята, че именно той е в основата на сътворението на Вселената.
цитирай
10. djani - Само сред нобеловите лауреати са цяла плеяда...
30.03.2017 20:21
rozasaronova888 написа:
Много известни учени са били Християни. Само един ще спомена - Луис Пастьор. А че човечеството е на път да се удави - така е. Но имаме нещо повече от сал - Спасителя Исус Христос. Мерси за постинга!

Все още само ТОЙ запълва дефицита от морал справедливост.
цитирай
11. dartanjan - Стивън хокинг не е физик, а мета ф...
30.03.2017 21:15
Стивън хокинг не е физик, а мета физик спекулатор. И не е гениален, а твърде зависим говорител на вавилонските шамани. Неговата теория за изпарението на черните дупки е философска и откъсната от реалноста, понеже такива обекти изобщо не съществуват във вселената, а само във въображението на вавилонските жреци.

А теорията на относителността, върхи която е изградена теорият за черните дупки, е поредната голяма измама на Вавилонските шамани след еволюцооната миотология, с която се опитват да опрадават моралният релативизъм в обществото ( който е беззаконие), като го представтя като нещо което се среща естествено в природата. На практика черните дупки са окултен символ на хаосът и беззаконието към което те имат силен афинитет. Същите симпатяги измислиха и тъмната енергия и материя, които отново са техни окултни символи и ми напомнят за тъмно средновековие в науката. То си има и логично обяснение за тези които четат Божието слово.

Теорията на относителностат е измама поради две фундаментални причини. Първо тя не е физическа, а математическа, защото нейният математически апарат оперира не върху реалното физическо пространство - космическият вакуум, който изпълва геометричното пространство на вселената и има своите физически свойства и ограничения, а върху някакво абстрактно безкрайно разтегливо геометрично простратво без такива свойства и ограничения, върху което могат да се прилатгат прозиволни математичеки операци и трансформации по поиръчка на клиента. Второ защото порядък не е възможно да се дефинира и установи без абсолюти, които не зависят от времето и пространството. И трето в добавка математическият амапарат на тази теория има много логически грешки, една от които води до делене на нула. За този случай шмекерите казват сингулярност. Зад тази теория отново стои езуит. Случайно?

Знам че някой хора силно ще се засегнат заради егото си, но фактите са такива и няма намерение да ги спестявам. В света има твърдее много лъжа и причината е ясна. Четете Библията
цитирай
12. djani - Коментара ви е само за капацитети по теология и физика и отново обширен, без да мога да се вместя в текста му...
30.03.2017 22:53
[quote=dartanjan]Стивън хокинг не е физик, а мета физик спекулатор. И не е гениален, а твърде зависим говорител на вавилонските шамани. Неговата теория за изпарението на черните дупки е филосифка и откъсната от реланоста, понеже такива обекти изобщо не съществуват във вселената а само във въображението на вавилонските жреци.

А теорията на относителността, върхи която е изградена теорият за черните дупки, е поредната голяма измама на Вавилонските шамани след еволюцооната миотология, с която се опитват да опрадават моралният релативизъм в обществото ( който е беззаконие), като го представтя като нещо което се среща естествено в природата. На практика черните дупки са окултен символ на хаосът и беззаконието към което те имат силен афинитет. Същите симпатяги измислиха и тъмната енергия и материя, които отново са техни окултни символи и ми напомнят за тъмно средновековие в науката. То си има и логично обяснение за тези които четат Божието слово.

Теорията на относителностат е измама поради две фундаментални причини. Първо тя не е физическа, а математическа, защото нейният математически апарат оперира не върху реалното физическо пространство - космическият вакуум, който изпълва геометричното пространство на вселената и има своите физически свойства и ограничения, а върху някакво абстрактно безкрайно разтегливо геометрично простратво без такива свойства и ограничения, върху което могат да се прилатгат прозиволни математичеки операци и трансформации по поиръчка на клиента. Второ защото порядък не е възможно да се дефинира и установи без абсолюти, които не зависят от времето и пространството. И трето в добавка математическият амапарат на тази теория има мноно логически грешки, една от които води до делене на нула. За този случай шмекерите казват сингулярност. Зад тази теория отново стои езуит. Случайно?

Знам че някой хора силно ще се засегнат заради егото си, но фактите са такива и няма намерение да ги спестявам. В света има твърдее много лъжа и причината е ясна. Ч
цитирай
13. freeoldmen - 6. krumbelosvet - "Бог не играе на зарове"
30.03.2017 23:16
Круме, действително ли не разбираш колко лесно е оборима позицията ти?

Първо, ти допускаш еретичната идея, че Бог е просто добро инженерче,
облагодетелствено от позицията на неколкократно преживени Големи взривове.
Къде е тук Бога? И моралните устои на религиите?

Второ. Отново бягаш от основният въпрос. През няколко Бигбенда.
Кой създаде инженерчето?

Трето. Ако нямаш кандидат за Създател на Създателя, кое пречи ние да сме Първите?

Дори и братчеди на маймуните. Но гледаме към звездите...

Е, не точно в сегашият исторически отрязък :-)цитирай
14. raders - Ами религията е самозалъгване, тъй ...
30.03.2017 23:58
Ами религията е самозалъгване, тъй като човек много се страхува от небитието. И си измисля Богове, които ще му осигурят вечен живот. Всъщност, Богът - творец, ако съществува, изобщо, не е онова лудо старче от библията, което непрекъснато тича след овчарите в Синайската пустиня и ги хока за нещо си.
Богът творец - създател на цялата вселена трябва да е нещо друго. За да го проумеем, трябва да погледнем творението - тоест - самата вселена. !. Нашата планета Гея /земята/ е част от слънчевата система, заедно с още десетина други планети, още много сателити, комети, астероиди и пр. , както и нашата звезда слънцето, което е на 5 милиарда години и ще живее още толкова. 2. Слънцето е част от съзвездието Кентавър. 3. Нашата галактика - "Млечен път" съдържа над сто милиарда звезди - по-големи и по-малки от слънцето. Повечето от тях разполагат с планетни системи, подобни на нашата. 4. Цялата наша Вселена съдържа над двадесет милиарда галактики - по-големи и по-малки от "Млечния път". 5. Всички тези галактики се раздалечават една от друга с огромни скорости, подобно на раздуващ се гигански балон и бягат от един въображаем център, намиращ се в посока на съзвездието Персей. Следователно някога тези галактики са били по-близо една до друга, следователно много отдавна са били още по-близо, а някъде преди около 15 милиарда години са били всички струпани в този "център" под формата на някакво невъобразимо по своята същност тяло, чиито параметри науката все още не е в състояние да определи. А след това /преди около 15 милиарда години/ се е получила титанична експлозия, продължаваща и до днес и цялата материя на това тяло се разпръсва в различни посоки; от нея възникват небесните тела. Следователно Богът - творец си има достатъчно друга работа и няма как да се занимава само с нас. 6. Антропният принцип предлага следната постановка: Всички физични константи, определящи вселената са такива, а не други, за да може във вселената да се установи качеството самосъзнание.
цитирай
15. vencivaleri1951 - Израстнал съм в обкръжение на екстремно живеещи хора-летци
31.03.2017 05:21
Те по правило влизат във въздушните училища като убедени атеисти и приключват летателната си кариера в по голямата част от тях като вярващи. Не е задължително да принадлежат към някаква определена религия-по скоро вярват в някакъв свръх Разум-Създател. Тази промяна обикновено се дължи на сблъсъка с необяснимото/чудото/ по време на екстремни ситуации или необясними срещи с явления и знаци. Спомням си колега на баща ми- руснак. Та той разказа случка от Заполярието. Каца до някаква станция да вземе проби и изследвания и слизайки се озовава до бяла мечка. На секундата се озовава на крилото на самолета. Ще кажете от шубе адреналинът го е "подхвърлил". Може, но аз лично не вярвам. Този "дядя" тежеше над сто и колкото и да е бъкан с адреналин 215 см/това е растоянието/ от място са си световен рекорд от всякъде.
цитирай
16. djani - На борда на друсащ се във въздушни ями самолет и пред вратите на реанимацията,
31.03.2017 09:46
vencivaleri1951 написа:
Те по правило влизат във въздушните училища като убедени атеисти и приключват летателната си кариера в по голямата част от тях като вярващи. Не е задължително да принадлежат към някаква определена религия-по скоро вярват в някакъв свръх Разум-Създател. Тази промяна обикновено се дължи на сблъсъка с необяснимото/чудото/ по време на екстремни ситуации или необясними срещи с явления и знаци. Спомням си колега на баща ми- руснак. Та той разказа случка от Заполярието. Каца до някаква станция да вземе проби и изследвания и слизайки се озовава до бяла мечка. На секундата се озовава на крилото на самолета. Ще кажете от шубе адреналинът го е "подхвърлил". Може, но аз лично не вярвам. Този "дядя" тежеше над сто и колкото и да е бъкан с адреналин 215 см/това е растоянието/ от място са си световен рекорд от всякъде.

където бере душа близък човек, вярата е най искрена и честна. А за силата, качила дядя на крилото на самолета, я изпитах преди няколко години лично. Паднах по корем от около 3 м височина. Почувствах, че някаква сила ме пое, тупнах меко на земята. С изключение на малка синина и драскотини - нищо!
цитирай
17. djani - Всеки един от нас се самозалъгва с нещо...
31.03.2017 09:57
[quote=raders]Ами религията е самозалъгване, тъй като човек много се страхува от небитието. И си измисля Богове, които ще му осигурят вечен живот. Всъщност, Богът - творец, ако съществува, изобщо, не е онова лудо старче от библията, което непрекъснато тича след овчарите в Синайската пустиня и ги хока за нещо си.
Богът творец - създател на цялата вселена трябва да е нещо друго. За да го проумеем, трябва да погледнем творението - тоест - самата вселена. !. Нашата планета Гея /земята/ е част от слънчевата система, заедно с още десетина други планети, още много сателити, комети, астероиди и пр. , както и нашата звезда слънцето, което е на 5 милиарда години и ще живее още толкова. 2. Слънцето е част от съзвездието Кентавър. 3. Нашата галактика - "Млечен път" съдържа над сто милиарда звезди - по-големи и по-малки от слънцето. Повечето от тях разполагат с планетни системи, подобни на нашата. 4. Цялата наша Вселена съдържа над двадесет милиарда галактики - по-големи и по-малки от "Млечния път". 5. Всички тези галактики се раздалечават една от друга с огромни скорости, подобно на раздуващ се гигански балон и бягат от един въображаем център, намиращ се в посока на съзвездието Персей. Следователно някога тези галактики са били по-близо една до друга, следователно много отдавна са били още по-близо, а някъде преди около 15 милиарда години са били всички струпани в този "център" под формата на някакво невъобразимо по своята същност тяло, чиито параметри науката все още не е в състояние да определи. А след това /преди около 15 милиарда години/ се е получила титанична експлозия, продължаваща и до днес и цялата материя на това тяло се разпръсва в различни посоки; от нея възникват небесните тела. Следователно Богът - творец си има достатъчно друга работа и няма как да се занимава само с нас. 6. Антропният принцип предлага следната постановка: Всички физични константи, определящи вселената са такива, а не други, за да може във вселената да се установи качеството самосъзнан
цитирай
18. dartanjan - Атеизма е религия понеже няма на...
31.03.2017 20:50
Атеизма е религия понеже няма научна основа. Тази религия се приема с желание от тези хора, които искат да живеят в грях и търсят оправдание за греха. Тя е причина за унищожението на стотици милиони човешки невинни хора само за един век. Срина морала в обществото. Духовният упадък е повсеместен. Този упадък тегли обществотио към самоунищожение. И ако Бог не се намеси навреме за да спаси тези които са Негови, не би оцелял и една жива душа.

В човек който не вярва в Бог, няма любов и истина. Само празна гордост и суета. Две напълно ирационални чувства сигурен предвестник на падение.

Жалко че има толкова отказващи да мислят рационално хора, вперили подглед в плътските си страсти . Но който сее за плътта, от там ще пожъне тление. Защото страстите на плътта са враждебни на Бога. А който сее за духа, от там ще пожъне вечен живот.
цитирай
19. djani - Може би атеизма не е религия,
31.03.2017 22:00
dartanjan написа:
Атеизма е религия понеже няма научна основа. Тази религия се приема с желание от тези хора, които искат да живеят в грях и търсят оправдание за греха. Тя е причина за унищожението на стотици милиони човешки невинни хора само за един век. Срина морала в обществото. Духовният упадък е повсеместен. Този упадък тегли обществотио към самоунищожение. И ако Бог не се намеси навреме за да спаси тези които са Негови, не би оцелял и една жива душа.

В човек който не вярва в Бог, няма любов и истина. Само празна гордост и суета. Две напълно ирационални чувства сигурен предвестник на падение.


Жалко че има толкова отказващи да мислят рационално хора, вперили поглед в плътските си страсти . Но който сее за плътта, от там ще пожъне тление. Защото страстите на плътта са враждебни на Бога. А който сее за духа, от там ще пожъне вечен живот.


Но със сигурност е идеология!
цитирай
20. aip55 - Получаваш най-големият
02.04.2017 11:04
+ от мене за постинга ти. А и за
смислените коментари мога да кажа, че съм
удовлетворен от дискусията им. Особено на Радерс.
Удоволствие бе за мене да прочета всичко това.
Поздравления!
цитирай
21. djani - Ч
02.04.2017 16:43
aip55 написа:
+ от мене за постинга ти. А и за
смислените коментари мога да кажа, че съм
удовлетворен от дискусията им. Особено на Радерс.
Удоволствие бе за мене да прочета всичко това.
Поздравления!

цитирай
22. djani - В спора се ражда истината...
02.04.2017 16:46
aip55 написа:
+ от мене за постинга ти. А и за
смислените коментари мога да кажа, че съм
удовлетворен от дискусията им. Особено на Радерс.
Удоволствие бе за мене да прочета всичко това.
Поздравления!


Коментарите обогатяват и допълват темата, засегната в постинга. Особено, когато са от интелигентни и заинтригувани хора. Благодаря за комплимента!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1468563
Постинги: 369
Коментари: 2522
Гласове: 3938
Календар
«  Юли, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031