Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2017 15:16 - На вниманието на потребителите: Малтодекстрин е новата отрова в храните, която буквално слепва тъканите в организма! - https://www.blitz.bg/
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1246 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На вниманието на потребителите: Малтодекстрин е новата отрова в храните, която буквално слепва тъканите в организма! Как да я разпознаем
image
Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме обаче, дори когато спазваме здравословен хранителен режим, не винаги се оказва полезно за нас. Освен че ни бърка в джоба, често ни бърка и в здравето!  Днес ще ви запознаем със съставка, която присъства в много от продуктите, които консумирате в ежедневието си, без да си давате сметка как въздейства в действителност на организма ви. Научете повече за нея и бъдете прецизни, когато подбирате менюто си или поне достатъчно информирани за неговите вкусови стойности, пише в. "ШОУ" в новия си брой, който вече е на пазара. Вероятно не сте чували за малтодекстрин, но тя е често срещана съставка в много от храните, които ядем. И тъй като е сравнително евтина за производство, натрупва особена популярност и присъствие в състава на много опаковани храни. Повечето хора, които го консумират, дори не осъзнават какво поднасят на организма си. И въпреки че за малтодекстрина могат да се срещнат и позитивни изказвания, негативните последици, които може да донесе, заслужават внимание. Човечеството от хилядолетия е използвало ензими (ферменти) за приготвяне на своите храни. Сиренето, например, е ферментативен продукт, получен с помощта на сирищния ензим. Ензимите, разграждащи нишестето и простите захари, също са известни от древността. Един от най-популярните продукти на този процес е бирата, позната още на египетските фараони. Дори българското кисело мляко се получава чрез ензимозависим процес, постигнат с помощта на млечно-киселите бактерии. Използването на трансглутаминазата в хранително-вкусовата промишленост днес е само една частна съвременна версия на тази вековна традиция. По естеството си тя е ензим, чиято естествена функция е да свързва с ковалентни връзки аминокиселините глутамин и лизин в различни белтъчни субстрати, формирайки по този начин текстура.
Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/zdrave/zdravni-novini/na-vnimanieto-na-potrebitelite-maltodekstrin-e-novata-otrova-v-khranite-koyato-bukvalno-slepva-tkanite-v-organizma-kak-da-ya-razpoznaem_news536844.html





Гласувай:
2



1. alchemist - Малтодекстринът е подобен на ни...
16.08.2017 15:53
Малтодекстринът е подобен на нишестето, затова няма страшно. Който иска да яде качествено и здравословно, да отиде на село и да си произведе храната.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4397815
Постинги: 1901
Коментари: 943
Гласове: 1926
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031