Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10 20:46 - Ротшилдови признават провала на ESG
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 952 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.10 20:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ротшилдови признават провала на ESG, но вървят към прилагане на идеята за "приобщаващ капитализъм"

(ESG - рейтингови системи за "природа, общество, управление")

image

  Група, ръководена от Лин Форестър дьо Ротшилд, - публичното лице на скандалната династия Ротшилд, е била принудена да представи окончателно доказателство за конспирацията на Новия световен ред. Някога хора казаха, че глобалният контрол над света от елитите е подобен на параноична фантазия. Сега този план е открито приета реалност, пише Zerohedge.
Групата CIC е тясно свързана с институции като Световния икономически форум, ООН и МВФ. Основната посока на нейната дейност е да сближи всички тези организации с корпоративния свят, демонстрирайки открито тайни споразумения. Групата насърчава „капитализма на заинтересованите страни“, идеята, че мултинационалните корпорации са отговорни за участието в социално инженерство и че имат задължение (в името на по-доброто) да манипулират цивилизацията чрез икономически наказания и награди. Станахме свидетели на тази програма в действие по време на Covid карантината и опита за бързо въвеждане на паспорти за ваксини. Тези усилия не биха били възможни без участието на големи корпоративни мрежи, работещи ръка за ръка с националните правителства и Световната здравна организация. За щастие стратегията се провали, тъй като местните власти и обществеността се съпротивиха. Също така видяхме грозотата на капитализма на заинтересованите страни в насърчаването на ESG (екологични, социални, управленски) рейтингови системи сред големите компании. Досега повечето читатели вероятно са запознати с ESG. Само имайте предвид, че обществото не обръщаше внимание на тази терминология до последните 2 години. В същото време глобалистите разработват ESG правила още от 2005 г.

Какво е ESG?
Да дадем думата на Клаус Шваб от WEF

„Най-важната характеристика на „модела на заинтересованите страни“ е неговият глобален характер. Икономиките, обществата и околната среда сега са по-тясно свързани помежду си, отколкото преди 50 години. Следователно моделът, който представяме тук, е фундаментално глобален, както и две основни заинтересовани страни. Това, което някога се е считало за външни фактори в националната икономическа политика и индивидуалното корпоративно вземане на решения, сега трябва да бъде включено, или интернализирано в дейностите на всяко правителство, компания, общност и индивид. По този начин планетата е в центъра на глобалната икономическа система и нейното здраве трябва да бъде оптимизирано в решенията, взети от всички други заинтересовани страни."
ESG беше замислен като инструмент, който глобалистите и правителствата биха използвали, за да принудят компаниите към модел на капитализъм, който им е от полза. Това е много подобно на китайската комунистическа „система на социален кредит”, но по-скоро за предприятия, отколкото за физически лица. Колкото по-висок е ESG резултатът на една компания, толкова по-голям достъп ще има тя до кредити и държавно финансиране (лесни пари). Движението ESG започна през 2005 г. и се фокусира върху контрола на климата (влияние над корпорациите да приемат въглеродни кредити и данъци). Но до 2016 г. се превърна в нещо друго; ESG широко разпространи политиката на „събуждане“, включително критична расова теория, феминизъм, трансджендър идеология, различни елементи на марксизма и др. Това беше модерният ESG, за който всички знаем днес.
Целта беше да се насърчат корпорациите да бомбардират обществеността с постоянни и непрекъснати съобщения за „събуждане“ 24/7.
Всеки филм, всяко телевизионно шоу, всяка книга, всеки комикс, всеки детски анимационен филм, всяка реклама, всеки продукт, всеки основен сайт за социални медии, всеки наръчник на служителите, всяко социално действие е отровено от отровата на „събудената“ пропаганда. Нямаше къде да се скрие, няма къде да избяга от съобщенията. И проработи за известно време...
Излагането и разобличаването на ESG е може би един от най-големите триумфи на алтернативните медии. Това беше доказателство, че „събуждането“ на нашата икономика и общество не е резултат от някакво масово активистко движение, или естествената еволюция на цивилизацията. Всичко, което се „събуди“, беше манипулирана програма, използваща ESG като средство. Лин Форестър де Ротшилд наскоро призна поражението на ESG на срещата на върха на Г-20 в Индия с известно разочарование. Ротшилд предвижда замяната на термина "ESG" с нещо друго, за което обществеността не е напълно наясно. С други думи, глобалистите бяха принудени формално да изоставят ESG, но ще продължат да търсят други методи за примамване на компаниите в капана, който са поставили. Обичайно за глобалистите е да преименуват проектите си, когато бъдат разкрити и компроментирани, за да отблъснат публиката от миризмата. Тази тактика обаче вече не е ефективна. Експертите следят отблизо динамиката на ESG и промяната на името няма да помогне на организацията да избегне проверката.
Сега глобалистите следват отбранителни тактики вместо офанзивните, които следваха преди няколко години. Може да се предположи, че нещо им се е объркало след Ковид. През 2020 г. те нагло пропагандираха идеята, като по същество признаха намеренията си да наложат глобална авторитарна система. Сега са плахи и много по-внимателни с думите. Ето защо откритите дискусии за глобализма практически не се срещат в изявленията на WEF, или в залите на форумите в Давос. Хора като Клаус Шваб остават на заден план. Истинският дневен ред сега се обсъжда на събития зад кулисите, свързани с изменението на климата, като G20 в Индия или срещата на върха на Новия глобален финансов пакт в Париж. На тези платформи глобалистите се чувстват по-свободни и говорят по-открито за истинските си цели.
На Г-20 Ротшилд каза, че Законът за намаляване на инфлацията на Байдън е един от най-добрите модели за насърчаване на контрола върху климата. Това потвърждава това, което подозирахме: Законът за облекчаване на инфлацията няма нищо общо с инфлацията. По-скоро това беше начин да се насочат средствата на данъкоплатците към държавни субсидии за въглеродни данъци и зелени технологии. С други думи, Ротшилд и CIC искат да диктуват на глобалния бизнес и да принудят компаниите да следват политики, подобни на ESG, използвайки огромните пари във фондовете за климата. Говорим за 7,5 трилиона долара годишно. Погледнете го по този начин. Всяка компания, която „доброволно и принудително“ използва неефективни зелени технологии и насърчава климатичната идеология, получава достъп до държавни субсидии, тоест получава финансово възнаграждение. Всяка друга компания, която откаже да следва плана, в крайна сметка ще бъде изправена пред тежки данъци. Тя няма да може да се конкурира със своите субсидирани колеги и ще бъде принудена да напусне бизнеса. По същество това са ранните етапи на глобалния комунистически/колективистки икономически режим. И тук стигаме до същината на проблема.
„Включващ капитализъм“ не съществува. Няма "капитализъм на заинтересованите страни". Няма "ESG".
Изменението на климата като екзистенциална заплаха е фарс, точно както Covid никога не е бил заплаха за огромната част от хората. Всички тези проблеми са начин за отвличане на вниманието на населението от основната цел - постигане на пълна финансова централизация в ръцете на няколко избрани елита. Не става въпрос за околната среда. Тук не става дума за обществено здраве. Всичко е въпрос на икономика. Крайната цел на собствениците на пари е да убедят обществеността да приеме икономическото микроуправление. След като икономиката е заключена в идеологически затвор, където бизнесът е принуден да сигнализира за добродетели, след като шепа корпоративни бюрократи могат да откажат достъп до частна търговия, върхушката разполага със средствата да диктува всички други аспекти на обществото. Те се опитват да използват всичко - нашето поведение, нашите вярвания, нашите принципи и нашия морал.
Защото, ако олигархията получи властта да определя дали вие и вашето семейство трябва да ядете или да гладувате, тогава те имат властта да ви принудят да правите каквото поискат
                  
 Гласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3080987
Постинги: 753
Коментари: 3197
Гласове: 4538
Архив
Календар
«  Декември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031