Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2013 13:46 - КОРЕНИТЕ НА ОМРАЗАТА
Автор: djani Категория: Политика   
Прочетен: 11521 Коментари: 12 Гласове:
19

Последна промяна: 06.12.2013 13:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

  КОРЕНИТЕ НА ОМРАЗАТА 

 

Знам омразата и завистта на вашето сърце. Вие не сте толкоз велики, за да не познавате омраза и завист. Тогава, бъдете тъй велики да не се срамувате от себе си!
                                                                                    Фридрих Ницше


 

 Всеизвестна е поговорката, че който сее ветрове, ще жъне бури. Нагнетено от социалните инверсии, буреносното време настава. Наситено с черни облаци, съдържащи статичното електричество на омразата. Готово да се разрази в унищожителна буря и излее в помитащ статуквото потоп. Не е необходимо да се дава определение на чувството на омраза. При определени обстоятелства то завладява всички ни, независимо от пол, възпитание, образование и социално положение. Липсата на елементарна социална справедливост е катализатора на този процес.  

Въпросът за справедливостта се свежда до това, кога едно общество може да се нарече справедливо. А това не е нищо повече от спазване на съвкупност от закони, правила и процедури, които регулират отношенията между хората. Справедливостта означава разпределение на ресурсите по начин, при който никой не получава незаслужени облаги, или никой не търпи вреди. Основните блага не са предмет на желания или предпочитания, а на потребности. Някои от основните блага са природни – здраве, интелигентност, въображение. Други са социални – права и свободи, възможности и способности, доходи и богатство, както и социална база за самоуважение, т.е за относителна самостоятелност. Това означава независимост на природния талант от социалния статус и класата. Изискващо премахване бариерите по пътя на талантливите хора с беден произход и те да се съревновават при равни условия с привилигированите и богатите за мястото си в обществото. Изброяването на тези основни принципи, охарктеризирващи състоянието на свобода и несвобода, ни дават възможност да се ориентираме в нашата „демократична”, но по същество тоталитарна действителност. Която не дава никаква възможност да се измени отдолу, налаганото над 20 години статукво, водещо до ужасяващо разслоение, разделение и противопоставяне.      

 

  От месеци сме свидетели на режисирани граждански и студентски протести и антипротести срещу поредната управляваща тройна коалиция. В ежедневните седянки в телевизионните и радио студии, говорителите на кукловодите от противостоящите олигархични кръгове лъстиво предлагат изходи от патовата ситуация. Защо не им „верваме”?

Защото им ядохме попарата на всичките. С ликвидационните си съвети ликвидираха развитото ни земеделие и отвориха пазара за чуждия „пластмасов” плод-зеленчук. „За бога, не купувахме”, но пак останахме без пукнат грош. Масово приватизираха и всички пълнолетни „забогатяхме” с някакви 25 000 точки, а други с по един куфар от фалшивите бонови книжки придобиха права и източиха всичко ценно от подарените им активи. Като награда за лекомисленото ни доверие, бяхме натирeни от заводи и предприятия на улицата.  Следващите „демократично и работническо-мениджърски” си приватизираха останалото от   общонародната държавна и кооперативна собственост и също я трансформираха в „свещенна, лична и неприкосновена”. После „величествено” бяхме „оправяни” 800, че и повече дни, но не родихме нищо от дъртия и ялов роялистки пръч.  Но, той се напасе на гори и дворци. И чрез опуления си като вампир финансов министър ни загроби с преоформянето на външния дълг. След това тройно ни се изредиха прежде управляващите, плюс вечните мераклии за анадолски секс. Дойдоха и строителите на магистрали за никъде. Удушили средния и малък бизнес и доразпродали на чужди банки и монополи, каквото е останало от предишните. Със задружните усилия на управлявалите ни до момента, бяха разпродадени на безценица с комисионни под масата всички кокошки, снасящи златни яйца – естествените държавни монополи. Сега в икономиката и в страната ни се разпореждат чуждите банки и монополи. С тяхна помощ извоювахме всички „призови” последни места в ЕС по бедност и по основни икономически показатели. С безработица, реално гонеща половината от активното население, въпреки, емигриралата от безизходност 1/3 от същото това население.  Страната е покрита с труповете на промишлените предприятия, доизглозгвани от ромите, родните термити, оползотворяващи где що е останал грам метал. Не е за пренебрегване логиката на „продължавано престъпление”, според наказателния кодекс. За това, как като опитни състезатели по щафетно бягане правителствата си подаваха щафетата на антинародната политика. И всичко това придружено с овладяното от всички партии демокротично блеене, от което вече на всички ни се повръща.  

За капак, напоследък запяха химни и тропари за толерантност към различните. В оправдание на агресивно налаганото подчинение на болшинството на изконното българско, законопослушно население от малцинства и някакви неканени „бежанци”, а в същност икономически емигранти от Азия и Африка, преминаващи незаконно границата от държава, в която няма военен конфликт. Които като бомба със закъснител ще взривят до време крехкия граждански мир. Защото, обезкървената от грабеж и бедност държава няма ресурс да поеме грижата за тях. Поне за момента не сме в състояние да удържим на новото „велико преселение” на народите от бедставащия и беден Юг към богатия Запад, чийто буфер сме.  

  Та, след като им ядохме попарата на всички управляващи партии е необходимо да бъдат изгонени от властта не с тояги, а направо изринати с булдозер. Ще допуснем ли, миналото отново да се случи? Ще се юрнем ли, омагьосани и зомбирани от медиите и политическите гурута към новото политическо театро? Ще имаме ли сили да разкъсаме наложения ни „демократичен” модел? Или, със собствените си ръце ще оплетем пак въжето, на което да увиснат и последните ни надежди за истинска промяна. Ще допуснем ли, както през 1989 година, истинските виновници за геноцида над България да се изнижат ненаказани? Тези продавачи на илюзии, които взеха своето и като мистер Сенко, свалиха дори часовниците от ръцете ни, като ни обраха до голо. Всичко бе толкова явно и прозрачно. Със схеми, понятни и за олигофрени, за каквито ни мислят. И пак напират, жадуващи да яхнат отново народното недоволство и да го вкарат в руслото на организиран от тях протест. И впоследствие с добре познатите манипулации да го оглавят и осребрят в своя полза. Класическите форми на организация, вече напълно приобщени от държавата, често успяват да яхнат вълната на недоволството, което наблюдаваме и в момента, но не я вдъхновяват. Партиите са все по-безлични. Медиите все по-продажни. Синдикатите все по-беззъби. „Неправителствените“ организации все по-„правителствени“. Дори техни представители стават и министри. Но масите не ги припознават като свои. Бихме могли да тълкуваме това като признак на осъзнаване на безсилието на всички форми на съпротива, интегрирани в държавността, ако не се наблюдаваха други, далеч по-значими явления. Трябва да се постави ясно основния въпрос, че държавата е срещу обикновенните хора. Всичко това изостря ситуацията и я прави революционна. 

Но, за да не се окажат напразни, изпитаните вече повече от две десетилетия страдания  и неколкократните опити за промяна на статуквото е необходимо поставянето и неотклонно следване на политически цели с цел неутрализиране влиянието на прежде и нине управляващите тарикати. Всеки, що годе читав, мислещ и с остатъци на инстинкта си за самосъхранение гражданин, да се вземе в ръце, да излезе на улицата и да каже:

„НЕ, ДОСТАТЪЧНО, ВЪРВЕТЕ СИ”!

Само пламенните и по-дълбоки идеи могат да пробият мрака. Трябват ни нови хора, носители на тези идеи, които да помогнат на клетата ни, изстрадала и загиваща родина. Твърде малка е надеждата, че хората на старите и провалени  управления, на инертната и направо липсваща мисъл ще се преродят радикално, ще осъзнаят вината си, ще излязат от омагьосания кръг, ще отворят очите си за новия свят, който не прилича на техния извратен, бездуховен и с уродливи групови интереси. За много от тях няма надежда. Те са обречени. Така и ще си умрат, слепи и глухи за народните тежнения, оперирани от елементарна социална чувствителност и съпричастност. Те са краят на старото, а не начало на новото време. И никога не могат да предложат нещо ново и прогресивно, освен да бъдат реставратори на старото. Съдебната система е в огромен дълг към своя народ. Дали ще намери сили и кураж да изпълни предназначението си и да въздаде справедливост?

Трябва да дойдат нови хора, за да творят новия по-справедлив живот. Все още в страната има здрави сили, компетентни и широко скроени и образовани хора. Време е и част от емигриралите млади хора да се върнат в родината си, за да работят за нейното възраждане. Да се превърнат в мисионери на развитието и прогреса в икономиката, културата и образованието. Защото това е последната ни надежда...

 

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg

 

 

 

Гласувай:
19
0


Вълнообразно


1. bezistena - Защото Духът Български е Святият Дух!
06.12.2013 15:00
Прекрасен и силен анализ на псевдодемократичния преход,последен етап на зловещия многовековен заговор на душманите на Свещения Български народ за окончателното ни ликвидиране.
Няма да стане!
Защото Духът Български е изтърван вече от бутилката и ничия и никаква сила не може да го върне и спре похода на Българите към осъзнаването ни,познаването на Божествената ни принадлежност и същнст на Духовен разсад и Духовни водачи на племената и освобождаването от многовековните ни душмани и врагове,и възстановяването на световното ни величие и господство със Божиите закони на Любовта,Братството и Мира!
Защото Духът Български е Святият Дух!
Въздигнете се и се насърчете,Братя и Сестри Българи,ние сме Свещеният феноменален народ на Бог Исус и Богородица(Майка Мария Магдалена),съставен от Техните чисти и святи династични потомци,поради което враговете Йм преследват Техния народ,но Боговете ни вече приключиха с екстремалния закалителен дълъг етап на поготовката ни за Духовен интелектуален елит на всички народи и техни духовни водачи и поемат защитата ни!
Те затова ви просвещават и подготвят чрез постинга ни БЪЛГАРИТЕ-ЛЮБОВ И ГЕНОЦИД
http://bezistena.blog.bg/?&page=4,
Планираните и провеждани от Българските управници диверсионни актове срещу Българския народ и България http://bezistena.blog.bg/history/2013/10/06/planiranite-i-provejdani-ot-bylgarskite-upravnici-diversionn.1173807
и всички други наши просветителски статии от блога ни!

Благословени сме,Братя и Сестри Българи!
Бъди благословен,Приятелю djani,Исус и Богородица те обичат и бдят над дома ти!
АМИН!
цитирай
2. stela50 - За съжаление си абсолютно прав, Джани ... Пътят е само напред...
06.12.2013 15:21
Обърнем ли се назад, ще се завъртим отново в омагьосания кръг,
от който няма измъкване вече толкова години... Старите управляващи
са от една и съща кръвна група - няма извинение, няма помирение,
никой не носи отговорност ... народът ... той е виновен за всичко,
затова и си отива и в буквалния, и в преносния смисъл...
Споделям мислите ти ...
... Трябват ни нови хора, носители на тези идеи,
които да помогнат на клетата ни, изстрадала и загиваща родина...
Трябва да дойдат нови хора, за да творят новия по-справедлив живот.
Все още в страната има здрави сили, компетентни и широко
скроени и образовани хора...
Но тези нови хора трябва да имат тук днес добра работа, доверие,
уважение, имаме страхотни деца - талантливи, умни, знаещи, можещи...
Те носят новото, това е тяхното време ...
Поздрави !
цитирай
3. djani - Аз не водя, а будя заспалите...
06.12.2013 16:16
socialismus написа:
Обират ни 20 години чужди фирми- виновна е лявата партия. Хм.
Някакви под предлог за морал кашмерят професори, че пият, а сами те поркат в Алма Матер. Бре-е-й.
Предлага се изриване с булдозер, а се забравя поговорката "Разтури къща, направи колиба". Нека разберем какво се предлага, какво стои зад афиша. Нали като зрели хора знаем, че казаното не винаги е направено. Да не стане като онзи виетнамец, който казал "Не вярвам на написаното в България. Пише "жени", вътре- кенеф". Хайде по- конкретно- къде ни водите?

Който се е събудил, да се обедини с останалите и се напрегне да промени нещата. Има толкова примери по света. Защото, ако не стане по демократичен път, ще последват конспирации и терор, за които никой не се замисля...
цитирай
4. djani - Благодаря за съпричастността ти Танечка!
06.12.2013 16:19
stela50 написа:
Обърнем ли се назад, ще се завъртим отново в омагьосания кръг,
от който няма измъкване вече толкова години... Старите управляващи
са от една и съща кръвна група - няма извинение, няма помирение,
никой не носи отговорност ... народът ... той е виновен за всичко,
затова и си отива и в буквалния, и в преносния смисъл...
Споделям мислите ти ...
... Трябват ни нови хора, носители на тези идеи,
които да помогнат на клетата ни, изстрадала и загиваща родина...
Трябва да дойдат нови хора, за да творят новия по-справедлив живот.
Все още в страната има здрави сили, компетентни и широко
скроени и образовани хора...
Но тези нови хора трябва да имат тук днес добра работа, доверие,
уважение, имаме страхотни деца - талантливи, умни, знаещи, можещи...
Те носят новото, това е тяхното време ...
Поздрави !

Ние, старото поколение, градихме социализъм, а после и демокрация. Но някои си го направиха за себе си...
цитирай
5. djani - Благодаря за подкрепата!
06.12.2013 16:22
bezistena написа:
Прекрасен и силен анализ на псевдодемократичния преход,последен етап на зловещия многовековен заговор на душманите на Свещения Български народ за окончателното ни ликвидиране.
Няма да стане!
Защото Духът Български е изтърван вече от бутилката и ничия и никаква сила не може да го върне и спре похода на Българите към осъзнаването ни,познаването на Божествената ни принадлежност и същнст на Духовен разсад и Духовни водачи на племената и освобождаването от многовековните ни душмани и врагове,и възстановяването на световното ни величие и господство със Божиите закони на Любовта,Братството и Мира!
Защото Духът Български е Святият Дух!
Въздигнете се и се насърчете,Братя и Сестри Българи,ние сме Свещеният феноменален народ на Бог Исус и Богородица(Майка Мария Магдалена),съставен от Техните чисти и святи династични потомци,поради което враговете Йм преследват Техния народ,но Боговете ни вече приключиха с екстремалния закалителен дълъг етап на поготовката ни за Духовен интелектуален елит на всички народи и техни духовни водачи и поемат защитата ни!
Те затова ви просвещават и подготвят чрез постинга ни БЪЛГАРИТЕ-ЛЮБОВ И ГЕНОЦИД
http://bezistena.blog.bg/?&page=4,
Планираните и провеждани от Българските управници диверсионни актове срещу Българския народ и България http://bezistena.blog.bg/history/2013/10/06/planiranite-i-provejdani-ot-bylgarskite-upravnici-diversionn.1173807
и всички други наши просветителски статии от блога ни!

Благословени сме,Братя и Сестри Българи!
Бъди благословен,Приятелю djani,Исус и Богородица те обичат и бдят над дома ти!
АМИН!

Преди еуфорията на настъпващите полугладни празници, да погледнем на реалната ситуация и да се постараем да я променим към по-добро!
цитирай
6. dedenze - Да, това е корена на злото !
07.12.2013 14:57
Това са политическите партии на прехода без изключение ! Трудно може нещо да се промени, но трябва да опитаме. В този постинг има един вариант, но интересно защо, хората още вярват на месии и партии !?
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/26/iskame-li-bydeshte-za-bylgariia-chast3.1211136
цитирай
7. djani - За тове сме деденца...
08.12.2013 15:19
dedenze написа:
Това са политическите партии на прехода без изключение ! Трудно може нещо да се промени, но трябва да опитаме. В този постинг има един вариант, но интересно защо, хората още вярват на месии и партии !?
http://dedenze.blog.bg/politika/2013/11/26/iskame-li-bydeshte-za-bylgariia-chast3.1211136


За да сме съмишленици по основните въпроси на битието ни...
цитирай
8. coacoa11 - Критиката ти е безпощадна и осно...
08.12.2013 19:50
Критиката ти е безпощадна и основателна, разбира се. А изказът ти няма равен :)
Обаче не залагаш ли прекалено много на младото поколение? Без опит, бедно и безпардонно, със съмнителни ценности... Аз съм загубила надежда. Но дано, дано си прав!
цитирай
9. djani - О, Жабче...
08.12.2013 21:03
coacoa11 написа:
Критиката ти е безпощадна и основателна, разбира се. А изказът ти няма равен :)
Обаче не залагаш ли прекалено много на младото поколение? Без опит, бедно и безпардонно, със съмнителни ценности... Аз съм загубила надежда. Но дано, дано си прав!

На път съм да се откажа от клисарската си роля да бия камбаната. Владиците отдевна са си оправили играта с Господ. И отдавна, той не е българин...
цитирай
10. mileidi46 - Няколко пъти казваш-трябва да д...
12.12.2013 11:14
Няколко пъти казваш-трябва да дойдат нови хора!!!
откъде да дойдат??Нали те са плод на нашето бездушно поколение?От кого научиха тези млади хора да бъдат непримирими,горди,борбени,да не позволяват на никого да тъпчи гордостта и достойнството си???Питам от кого??
нали от нас,старите продажници???Нали ние сме тези дето от векове чакаме месията,на колене???
няма от кого да са научени,няма кой да ги е научил!!Затова ще бягат,или ще се продават на соровци и на всеки ,който ги подлъже..
Всички сме със загубени надежди,защото отдааааавна сме продали волята и достойнството си!!
Едно мрънкащо и философстващо ,едно безлично племе сме си и това е истината!!
Колкото и да ни искаме да го приемеме..така е!!
цитирай
11. djani - Надявам се, че...
12.12.2013 18:22
mileidi46 написа:
Няколко пъти казваш-трябва да дойдат нови хора!!!
откъде да дойдат??Нали те са плод на нашето бездушно поколение?От кого научиха тези млади хора да бъдат непримирими,горди,борбени,да не позволяват на никого да тъпчи гордостта и достойнството си???Питам от кого??
нали от нас,старите продажници???Нали ние сме тези дето от векове чакаме месията,на колене???
няма от кого да са научени,няма кой да ги е научил!!Затова ще бягат,или ще се продават на соровци и на всеки ,който ги подлъже..
Всички сме със загубени надежди,защото отдааааавна сме продали волята и достойнството си!!
Едно мрънкащо и философстващо ,едно безлично племе сме си и това е истината!!
Колкото и да ни искаме да го приемеме..така е!!

И глухите и слепите чуха, прогледнаха и разбраха що за стока е управляващия елит. Но, това са хората, които притежават някакво собствено мнение и способност да преценят фактите. 45 % вече имат достъп до Интернет. Но повечето гледат филмчета, порно, слушат чалга...За съжаление осъзнатите са малцинство, но имат задачата да задвижат инертното мнозинство!
цитирай
12. tres1 - Много пожелания
13.12.2013 22:37
Много пожелания прочетох тука към този съвсем приличен анализ. За голямо съжаление това повечето от т.н. обикновени хора отдавна са констатирали и разбрали. Безличната и пожелателна форма пронизваща почти всички мнения по темата, както и на автора, сочат само ужасяващата безизходица в която се намираме като общество, народ и държава- След като е така и не сме в състояние да набележим що годе приемлив начин за изход от това втрещяване - нека се обърнем към корените си /няма нищо срамно в това/, без да се страхуваме, че няма да се първите откриватели на "топлата вода". Тоест нека погледнем предците ни Ботев, Левски, Раковски и мигом ще ни се изясни какво и как трябва да правиме, за да оправиме съдбините български. Докато не създадем стройна система гарантираща изпълнението на задачите които си поставяме - движение напред просто няма как да има. Тук без особено значение е колко от знаещите са учили у нас или в чужбина нито колко от интересите на предприемачите ни са насочени на изток, на запад или другъде. От значение е онова, което ще ни накара да се обединим в преследването на една обща кауза, а именно - добруването на нашия народ. За целта ще се наложи да изтърпим още несгоди и лишения, но в крайна сметка да станем едни достойни граждани на планетата от които потомците ни да не се срамуват. Колкото до философстването и мрънкането, както сочи mileidi46 те са показател за определено нарастване на критичната маса от която точката на кипене не отстои на голямо разстояние.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1944655
Постинги: 419
Коментари: 2761
Гласове: 4124
Календар
«  Ноември, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30