Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2013 17:46 - ТРОТИЛОВА ШАШКА В ЗАДНИКА НА ДЕМОКРАЦИЯТА
Автор: djani Категория: Политика   
Прочетен: 7116 Коментари: 12 Гласове:
17

Последна промяна: 20.11.2017 09:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 

ТРОТИЛОВА ШАШКА В ЗАДНИКА НА ДЕМОКРАЦИЯТА

  image

С хомосексуална настървеност разни гейбъри, бесепейбъри, депесейбъри и прочия политическа сволоч набиват тротилова шашка в задника на крехката ни демокрация. Отвън вече е провиснал само бикфордовия фитил и всеки момент някой ще драсне кибрита. Търпението и благоприличното слово вече е изчерпано. Модератора да постави red point, където намери за добре. Всъщност, малолетни и непълнолетни не четат блога ми, но доста от тях попържат не по-вдъхновено от мен.

Достигнали сме всички възможни дъна в икономиката, доходите, демографията, безработицата, образованието, медицинското обслужване и какво ли не още. Но, държим палмата на първенството в корупцията, престъпността, неграмотността, смъртността, емиграцията, обезлюдяването на провинцията и на страната като цяло. Това е прогреса, който отбелязахме след почти четвърт век тържество на победилата омразния тоталитаризъм „демокрация”. И след почти 7 годишно членство в прехваления Европейски съюз!? Гражданите ни са свободни да пътуват из широкия свят. Малцина пътуват до луксозни туристически дестинации. Останалите също пътуват, но за да станат ратаи и болногледачи в Гърция, миячи на чинии, берачи на плодове и общи работници из Европа. Някои имат късмета да се уредят и за по-квалифицирана работа. Естествено, „върха на сладоледа” е да се доберат до заветната „зелена карта” и да загърбят Родината завинаги.

Живеем живот от десет часа дневно зомбиране пред телевизионните екрани. Това не е случайност. Това е нечий политически проект, всичко в страната ни да се сведе до вечни непродуктивни конфликти и вечна война помежду ни. У нас всяко богатство, като цяло е продукт на договорки, корупция, Алцхаймерова болест ("не се сещам откъде са ми парите"), или държавна милост. В обърнатата обществена пирамида на изгубилите се в прехода и покойната средна класа, функционират само парите. Големите пари! До тях са партиите и държавата, като почти всяка групировка по време на мандата работи повече за себе си, отколкото за държавата и народа си. Разделението и дефрагментацията на обществото е на предела си. Уличните крясъци – pro и anti преминаха в истерично кресчендо. Протести – антипротести, окупация – антиокупация, митинги – антимитинги. А огромната  част от купените за жълти стотинки „протестиращи” не знаят за какво всъщност скандират. Тези, докарани с влаковете и автобусите за едните кюфтета и скромните джобни пари. Хора, за които социалната месечна помощ и дървата за огрев са единственото, на което могат да разчитат в обхванатите от безпрецедентна безработица провинция.

Кой да проникне в същината на обществените процеси? Що за нация сме? Насажданата отвсякъде агресия е вече в нас и търси да се проектира някъде. Агресията към различните и други “грешни” помага на човек да я държи насочена навън. Но идва момент, в който се насочва към него самия и може да го помете. Рано, или късно това ще се случи!

И задавам въпросите на сръбския журналист Александър Тиянич: 

„Кои сте вие, бе хора? Какво е вашето поколение? Коя е вашата песен? Лозунг? Какво пише на вашата табелка? На кого вярвате? Пред кого коленичите? Срещу какво сте? За какво сте? Какво променяте? Кои са вашите книги? На какво се радвате? Кои са вашите бъдещи класици? Кои са причините за вашето съществуване? Защо сте на този свят? Нима се примирявате със съдбата да бъдете поколение, създадено по време на триминутна аритмична среща на нещастен сперматозоид с плачлива яйцеклетка? На кого и как се отплащате за тази съдба? За какво са ви дълговете, които сте направили? Искате ли като поколение да бъдете проклети и без значение за историята? А да приличате на нас? Нима погледът върху целулита на Ким Кардашиян е вашият единствен хоризонт? За какво имате смелост? Защо неописуемо отпуснато сте се съгласили да бъдете след предходното поколение, поколението на силикона?”

А кой е програмирал такова бъдеще за младото поколение?

„И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на непокорните народи, окончателното необратимо угасване на тяхното самосъзнание. 

От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобразяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с една дума, каквато и да е безнравственост. 

В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото.
Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме и то ще разцъфне с кичести цветове.
 

Само малцина, малко хора ще се досещат, или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгнем духовните корени на болшевизма, ще опошляваме и унищожаваме основите на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им години.

Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето това ние ще направим.“

 

                         Алън Дълес 5-ят директор на ЦРУ (1953-1961)

 

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg

 

           

 

Гласувай:
171. coacoa11 - Хубаво пишеш, много. Ако можех да ...
19.11.2013 19:27
Хубаво пишеш, много. Ако можех да избирам само един блог на политическа тема, твоя бих избрала. Ти си последния мохикан...
Обаче демокрация не остана. Няма. Какви шашки, къде ще ги пускаш? Всички политици гледат само келепира. Повечето хорица се спасяват поединично - емигрират кротко или продължават като мравчици да ходят на работица за жълти стотинки всеки ден. Да оцеляват. Другите до там са паднали, че ходят да заработват насъщния по протести и антипротести. Има и идеалисти без мозък, които протестират безплатно. Не е лесно да нямаш работа и да седиш цял ден самотно пред телевизора или компютъра у дома. А навън имаш компания, весело е, дават и храна. По-добре от антидепресанти и лудница. Кажи ми, какъв полезен ход може да имаме тук, в България? Какво да правим, къде да дирим спасение?
Кажи ми, така хубаво пишеш, сигурно знаеш и този отговор?
цитирай
2. djani - Мило жабче,
19.11.2013 20:01
Хайде да не се надхваляваме. Аз пък харесвам полета на фантазията ти, брилянтното ти повествование и обрати в сюжета. Както и ти като борбена жабка знаеш, майката му е да цапаме сред млякото в тенджерата, за да го сгъстим и изскочим от нея, преди да ни свари. Но не поединично, а масово...
цитирай
3. bojinkata - Поздравления за г-н Алън Дълес, на ...
21.11.2013 11:51
Поздравления за г-н Алън Дълес, на 99% успяха! Тази реч отдавна я търсех и сега я намерих тук. Благодаря! Пуснах я тук http://xcombg.net/
цитирай
4. faktifakti - световна конспирация -
21.11.2013 12:16
сигурна съм, че си информиран по темата.
поздрав.
цитирай
5. batogo - !!!:)))Поздрав!
21.11.2013 12:19
Не знаех, че тоя прословут шеф на ЦРУ е такъв плагиатор. Да вземе да изкопира дума по дума идеите на Ленин и Сталин, прилагани от ЧК и КГБ, и прехвърлени у нас чрез ДС,по време на болшевишкия режим, последиците от които са уродливото управление на прехода и зомбираното съзнание на обществото... Болшевишкия манталитет не може да създаде реална демокрация, а само уродливата нейна пародия, в която живеем днес. Двете основни цели на режисирания от болшевиките преход бяха да направят от себе си олигарси, а от демокрацията - отвращаваща обществото пародия, която да им дава основание да прокарват болшевишките си идеи и да държат властта. Това в България е мафиотски феодализъм и няма нищо общо с демокрацията, понеже където народа е от крепостни, не може да има демокрация...
цитирай
6. djani - Алън Дълес е един от апологетите на политиката на САЩ в дългосрочен план.
21.11.2013 19:51
bojinkata написа:
Поздравления за г-н Алън Дълес, на 99% успяха! Тази реч отдавна я търсех и сега я намерих тук. Благодаря! Пуснах я тук http://xcombg.net/

Всъщност това негово изказване излезе не много отдавна. Вече берем плодовете от дървото, посадено от него...
цитирай
7. djani - Темата е вече достатъчно развита у нас.
21.11.2013 19:54
faktifakti написа:
сигурна съм, че си информиран по темата.
поздрав.

Всички правителства и НПО ни насочваха в "правилната" посока. Която ни доведе до "кьор сокак"...
цитирай
8. djani - По темата имам публикация...
21.11.2013 19:58
batogo написа:
Не знаех, че тоя прословут шеф на ЦРУ е такъв плагиатор. Да вземе да изкопира дума по дума идеите на Ленин и Сталин, прилагани от ЧК и КГБ, и прехвърлени у нас чрез ДС,по време на болшевишкия режим, последиците от които са уродливото управление на прехода и зомбираното съзнание на обществото... Болшевишкия манталитет не може да създаде реална демокрация, а само уродливата нейна пародия, в която живеем днес. Двете основни цели на режисирания от болшевиките преход бяха да направят от себе си олигарси, а от демокрацията - отвращаваща обществото пародия, която да им дава основание да прокарват болшевишките си идеи и да държат властта. Това в България е мафиотски феодализъм и няма нищо общо с демокрацията, понеже където народа е от крепостни, не може да има демокрация...

"Комунизъм и либерализъм - две страни на една монета". Има я в блога ми, както и в някои сайтове. Всъщност и двете системи ни водят към едно и също...
цитирай
9. milady - айде..много да не та фалим..че...
21.11.2013 22:14
виж си заспал и ти:)
поздрави!! утре, ще те копирам, батко, нали даваш?
нищо ,че съм гномче, ще те яхнаа ...хахаха..
цитирай
10. mileidi46 - Мислех да коментирам, но като видях ...
29.11.2013 23:29
Мислех да коментирам,но като видях миладинка да те яха...и ми ...се повдигна..
цитирай
11. djani - Толерантност, толерантност - мантрата на нашето време!
30.11.2013 10:19
mileidi46 написа:
Мислех да коментирам,но като видях миладинка да те яха...и ми ...се повдигна..


Ще трябва и ти да се научиш да дишаш miladi - то. Тук сме като в протестантската църква. Всички сме "братя" и "сестри". Така, ами...
цитирай
12. mileidi46 - !!!!!!!!!
01.12.2013 22:08
djani написа:
mileidi46 написа:
Мислех да коментирам,но като видях миладинка да те яха...и ми ...се повдигна..


Ще трябва и ти да се научиш да дишаш miladi - то. Тук сме като в протестантската църква. Всички сме "братя" и "сестри". Така, ами...

Да се науча!!?? И ти ми казваш всичко това,след като пишеш едни други работи за тези дето са ни яхнали...призоваваш към търпимост към всеки, който предявява претенции да те яхне???
Не, това не е в моя стил!!
Ти щом даваш,нека да те яхат..то еднакво яхат в протестанската и в християнската църква..А ,,братята и сестрите" не би следвало да се..яхат,ама си се яхат,щото им се позволява..ако ме разбираш ,разбийш ли...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3492582
Постинги: 1091
Коментари: 3543
Гласове: 4814
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031